Egészség

6 tipp bőrünk védelmére a téli időszakban

A hideg időjárás kikezdheti a bőrt. Az erős szelek, a hideg és a fűtött szobák száraz levegőjének hatására a bőr kirepedezhet, illetve elkezdhet hámlani vagy kipirosodni. Érdemes a megfelelő praktikákkal és bőrápoló termékekkel felkészülnünk a télre. Az alábbi tippek segíthetnek az évszakra jellemző bőrszárazság és bőrpirosodás elkerülésében.

  1. Védje a hidegnek kitett bőrfelületeket

A téli levegő ártalmas lehet a bőr számára, ezért viseljen kesztyűt, sapkát, sálat és egyéb meleg öltözéket, hogy a lehető legkisebb bőrfelületet hagyja szabadon és megelőzhesse a bőr kirepedezését. Ha várhatóan sokáig lesz a szabadban, akkor fontolja meg a símaszk viselését, amely megvédi arcát a csípős téli széltől, valamint a hótól és a jégesőtől.

  1. Ügyeljen az megfelelő folyadékbevitelre

Azzal is hozzájárul bőre egészségéhez és nedvességtartalmának megőrzéséhez, ha elegendő mennyiségű vizet és tápláló, lédús ételeket (zöldségeket és gyümölcsöket) fogyaszt.

  1. Csökkentse a hőmérsékletet

Zuhanyozáskor, fürdéskor kerülje a forró vizet. A forró víz jól eshet a téli hidegben, de hasznos olajokat távolíthat el bőréről. Használjon inkább langyos vizet. Otthonában is tekerje lejjebb a fűtést és inkább viseljen melegebb ruházatot. Alváskor is érdemes az erősebb fűtést vastagabb ruházattal és takarókkal helyettesíteni.

  1. Ritkábban radírozza a bőrét

Ne vigye túlzásba a bőrradírozást; heti egy alkalom tökéletesen megfelel ilyenkor. Elég, ha kíméletesen áttörli az arcát egy nedves törülközővel.

  1. Kerülje az alkoholtartalmú bőrápoló szereket

Az alkoholt tartalmazó bőrápoló termékek kiszáríthatják a bőrét. Különösen a bőr hámlasztását elősegítő és a pórusösszehúzó termékeket kerülje, mivel ezek nem feltétlenül kíméletesek a bőr számára. Próbálja ki néhány termékünket (La Danza kollekció).

  1. Használjon hidratáló maszkot

Ha száraz a bőre, akkor érdemes lehet természetes hidratáló összetevőket tartalmazó arcmaszkot is használni, például a La Danza bőrvédő esszenciát.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.