Egészség

6 tipp bőrünk védelmére a téli időszakban

A hideg időjárás kikezdheti a bőrt. Az erős szelek, a hideg és a fűtött szobák száraz levegőjének hatására a bőr kirepedezhet, illetve elkezdhet hámlani vagy kipirosodni. Érdemes a megfelelő praktikákkal és bőrápoló termékekkel felkészülnünk a télre. Az alábbi tippek segíthetnek az évszakra jellemző bőrszárazság és bőrpirosodás elkerülésében.

  1. Védd a hidegnek kitett bőrfelületeket

A téli levegő ártalmas lehet a bőr számára, ezért viselj kesztyűt, sapkát, sálat és egyéb meleg öltözéket, hogy a lehető legkisebb bőrfelületet hagyd szabadon és megelőzhesd a bőr kirepedezését. Ha várhatóan sokáig leszel a szabadban, akkor fontold meg a símaszk viselését, amely megvédi arcod a csípős téli széltől, valamint a hótól és a jégesőtől.

  1. Ügyelj az megfelelő folyadékbevitelre

Azzal is hozzájárulsz bőröd egészségéhez és nedvességtartalmának megőrzéséhez, ha elegendő mennyiségű vizet és tápláló, lédús ételeket (zöldségeket és gyümölcsöket) fogyasztasz.

  1. Csökkentsd a hőmérsékletet

Zuhanyozáskor, fürdéskor kerüld a forró vizet. A forró víz jól eshet a téli hidegben, de hasznos olajokat távolíthat el bőrödről. Használj inkább langyos vizet. Otthonodban is tekerd lejjebb a fűtést és inkább viselj melegebb ruházatot. Alváskor is érdemes az erősebb fűtést vastagabb ruházattal és takarókkal helyettesíteni.

  1. Ritkábban radírozd a bőrödt

Ne vidd túlzásba a bőrradírozást; heti egy alkalom tökéletesen megfelel ilyenkor. Elég, ha kíméletesen áttörlöd az arcod egy nedves törülközővel.

  1. Kerüld az alkoholtartalmú bőrápoló szereket

Az alkoholt tartalmazó bőrápoló termékek kiszáríthatják a bőröd. Különösen a bőr hámlasztását elősegítő és a pórusösszehúzó termékeket kerüld, mivel ezek nem feltétlenül kíméletesek a bőr számára. Próbáld ki néhány termékünket (La Danza kollekció).

  1. Használj hidratáló maszkot

Ha száraz a bőröd, akkor érdemes lehet természetes hidratáló összetevőket tartalmazó arcmaszkot is használni, például a La Danza bőrvédő esszenciát.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.