Otthon

45 kiló por a lakásomban?

Kutatások szerint évente akár 45 kg por és összegyűlhet otthonunkban. Egy kutatás szerzői megállapították, hogy a házi por több mint 60 százaléka lakáson kívülről származik. A tanulmány meghatározta a háztartási por összetételét: a keverék tartalmaz elhalt bőrsejteket, szőnyegekből, kárpitozott bútorokból származó szöveteket, kintről a cipőnk talpán behordott földet és szállóport. Emellett a por tartalmazhat ólmot, arzént és más ártalmas anyagokat, melyek szintén a kinti levegőből, vagy a talajból származnak. Ez különösen veszélyes lehet a kisgyerekek számára, akik, mivel idejük nagy részét a föld közelében töltik, könnyen lenyelik a port, mikor szájukba veszik játékaikat. Az arizonai kutatók úgy becsülték, hogy a porban található arzén közel 60 százaléka a levegőből származik, és a fennmaradó 40 százaléka a talajból.

Mindenki a maga módján küzd a por ellen és tartja tisztán a lakását. Legyen szó bármilyen módszerről, vagy eszközről, a lényeg, hogy a port eltávolítsuk, ne csak felkavarjuk. A porszívók egyrésze hiába szívja fel a port, a beszívott levegőt csak részben szűri meg, és a por jelentős része visszajut a levegőbe. Bár a siker minden módszer esetén csak átmeneti lehet, hiszen a por nagyrészlét mi magunk visszük be a lakásba, mégsem mindegy, hogy takarítás után mennyire lesz az otthonunk pormentes.

A Tutto Luxo 6SB Plus többlépcsős szűrőrendszerrel rendelkezik, hogy a lehető legjobban eltávolítsa a port. Beszívott levegő először egy finom vízpermeten halad át, mely vízzel telíti a porszemcséket, így azok a Tutto Luxo 6SB Plus víztartályában landolnak. A vízpermet rendszer mindent kiszűr, ám a Tutto Luxo 6SB Plus-t további három szűrővel láttuk el, hogy biztos lehess abban, hogy semmilyen szennyeződés sem jut vissza az otthonodba. Két további szűrő a beszívott levegőt tisztítja, egy utolsó szűrő pedig (választhatsz HEPA-t is) a készülékből távozó levegőt szűri át. Ha úgy érzed, hogy a Tutto Luxo 6SB Plus-t túlbiztosítottuk, igazad van, de mi szeretünk biztosra menni.

Ha te is szeretnél biztosra menni, válaszd Tutto Luxo 6SB Plus-t

Tavaszi szett ajánlatunkban most a Tutto Luxo 6SB Plus mellé egy Turbo Handy 2in1 kézi porszívót is kapsz ajándékba. Látogass el webshopunkba, vagy kérdezd Zepter kereskedődet!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.