Otthon

2016-ban tesztgyőztes a Zepter levegőtisztítója

Amikor az egészségünkről van szó, minden eszköz megengedett, ennek ellenére sok ember elfelejti, hogy az egészséges táplálkozás, a stresszben szegény munkanap, illetve a mozgás és nyugalom egyensúlya mellett a levegő minősége is fontos összetevő az egészséges élethez. A modern lakások már az építészeti módjukkal is sok beugrót, sarkot kínálnak, amikben a kellemetlen szagok mellett füst, por, és legrosszabb esetben nedvesség ül meg. Ezt megelőzendő, és hogy a levegő molekulái a helyiségben egységesen oszoljanak meg a különböző szűrőrendszert tartalmazó levegőtisztítók jó megoldást kínálnak a helyiség levegőjének jobbá tételére.

A modern ember napi 18-22 órát tölt a lakása, irodája belsejében. Ez az oka annak, hogy a helyiség kiegyensúlyozott klímája intelligens levegőszűrés segítségével fontosabb, mint valaha. Amit a csúcssportolók, allergiások, orvosok már rég felismertek, a Levegőtisztítók nem csak a közvetlen környezetben gondoskodnak a gázmolekulák gyors és friss cseréjéről, hanem képesek arra is, hogy aktívan leküzdjék a penész spórákat a levegőben. Szüntelenül hallhatunk a médiában a penész negatív hatásáról a lakásokban és házakban.

Szinte egyedülálló mértékben sok átfogó információra van szükség, mielőtt készüléket választanánk. Tapasztalatunk szerint a gyártók és forgalmazók nagy része az interneten nagyon szívesen ad átfogó információt az egyes készülékek tulajdonságaival kapcsolatban. Nagyon sok olyan technikai adat és részlet van, amit az interneten történő vásárlás során figyelembe kell venni. Szükséges tehát a saját igényekkel tisztában lenni, és az aktuális piaci helyzetről információkat szerezni. Teszteredmények szerint, ha a nagyobb portfólióval rendelkező forgalmazók oldalán keres az interneten, szinte nem fog tudni hibázni. Mindannyian kiváló termékeket kínálnak, amik egyaránt minőségiek és biztonságosak – ahogy azt a teszt is megmutatta.

A teszt felépítése és lebonyolítása

A tesztet az ExpertenTesten, egy Németországban tevékenykedő gyártó-független tesztportál csapata végezte el, akik a vásárlók döntését hivatottak megkönnyíteni a különböző terméktesztjeik által. (A teljes tesztet itt találja.)

A teszt során különböző gyártók különböző termékeit vették górcső alá. Igyekeztek az egyes versenyszámokban kemény kritériumokat felállítani.

A csomagolásnál kezdték. Ennek során a készülék szállításánál a szilárdságot, a karton dizájnját, a kipárnázást értékelték. Minél több hungarocell, levegőpárna vagy karton került a készülék és a külső borítás közé, annál jobbak voltak a kapott jegyek.

Egy további irányadó ismertetőjegy volt a használati útmutató. Németországban a beszerelés folyamatára, a tárolásra, szerelésre a készülék használatával kapcsolatban speciális DIN szabályozás van. Ez előírja, hogy milyen részeket kell pontosan leírni, milyen tesztfolyamatokat kell véghezvinni, milyen CE normáknak, vagy műszaki minősítésnek kell megfelelni. Mivel ez a fogyasztó védelméről szól, erre különös figyelemmel tértek ki. Itt-ott ugyan találtak néhány hibát, de egészében a levegőtisztító szakma jól végezte el a házi feladatot.

További tesztfeltétel volt a szűrőrendszerek minősége.  Hosszas eljárás során speciálisan színezett gőzt vezettek a levegőtisztítók beszívó részére különböző fokozatok során.

Az ítélet nagyon jó volt. Szinte mindegyik készülék képes volt arra, hogy a gőz nagyobb részecskéit kiszűrje a levegőből. A levegőszűrők tartósságát is ellenőrizték. Célzottan környezetszennyező összetevőket kerestek a szűrőkben – eddig eredménytelenül.

Ami a programok sokszínűségét illeti, természetesen a készülékek mérete szerint különböző szempontok mentén hasonlították össze a gépeket. Általánosságban a kisebb levegőtisztító rendszerek legtöbbször 3-4 fokozatban működhetnek, miközben a profiligában 5-6 fokozat áll rendelkezésre. A különböző ventilátor rendszereknek teljesen eltérő a teljesítmény erőssége.

A Therapy Air ION levegőtisztító eredményei

Szinte nincs másik szűrőrendszer, ami olyan magas minőségű szűrést eredményez, mint a Zepter Therapy Air iON készüléke. A különböző szűrőrendszerek, mint a Hepa-, ezüst-, aktív szén-, előszűrő a készülék belsejében gondoskodnak a magas munkakapacitásról és a szűrési lehetőségek széles köréről.

Ezáltal a házi por, állati szőr, textil részek mellett a legkisebb allergén részek is kiszűrésre és tartós megszüntetésre kerülnek. Különösen olyan professzionális terekben ahol a dizájn és stílus is keresett, egy jó választás a Zepter Therapy Air iON levegőtisztító. A modern és innovatív dizájn csinos külsővel ruházza fel ezt a Mindentudó berendezést, és felértékeli bármely helyiséget.

Alacsony áramfogyasztása és alacsony üzemi hangja az érzékeny használóknak is kedves. 25 és 130 négyzetméter között jól terhelhető, ezáltal a Zepter Therapy Air iON levegőtisztítója nagyobb helyiségekben is bevethető, és még ott is garantálja a folyamatosan jó klímát.

A teszten elért pontszámok

Funkció sokszínűsége: 5/5

Hatékonyság: 5/5

Ár-érték: 4/5

Eredmény: 1. helyezés a legjobb eredmény és a legmagasabb komfort okán a Therapy Air ION megérdemelten tesztgyőztes.

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

Akit érdekel a Zepter Therapy Air légtisztító berendezése, itt még bővebb információt, részletes termékleírást talál.

Bemutatjuk a Zepter otthoni légtisztítással kapcsolatos ajánlatait:

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Ma már minden új és felújított épület olyannyira szigetelt, hogy alig tud „lélegezni”. Ezeknek a szellőzése nem megoldott, az ablak nyitogatása nem megoldás. Gondoskodnunk kell arról, hogy mindennapjaik ne a légúti betegségről szóljanak, és gyermekeink esetében pedig megelőzzük a súlyos megbetegedéseket. Az egyik legjobb mód erre a levegő tisztán tartása. A jó hír az, hogy a levegő megtisztításának módszerei már ismertek, a beltéri levegő minősége javítható megfelelő szűréssel és párásítással.

Egyedül a szellőztető berendezés által kitisztított levegő nyújt biztonságot. A Therapy Air® iOn légtisztító képes a szobák levegőjét mindig frissen tartani, és képes a pollenek és a por kiszűrésére. Képes a páratartalom szabályozására, melynek segítségével hatékonyan csökkenti az allergiás és egyéb légúti megbetegedések kellemetlen tüneteit, megelőzhet olyan betegségeket, mint az asztma vagy az influenza.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hogyan őrizd meg otthonod jó levegőjét? – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.