Friss

Társadalmi Felelősségvállalásért díj a Bioptronnak

Társadalmi Felelősségvállalásért díjat vehetett át a Zepter Magyarország a IX. Népegészségügyi Konferencián a Bioptron fényterápiáért. A díjat Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjának 74 szakmai szervezetből álló bizottság döntése alapján ítélték oda. A programban főtámogatóként a Bioptron fényterápiás tanácsadói ponttal vett részt. 2017-ben közel 200 helyszínre kísértük el, külön erre akkreditált szakértőnkkel a kamiont. Több mint 10 ezer ember kérdezett bennünket a Bioptron orvostechnikai eszköz alkalmazási területeiről.

2018-at a MEGELŐZÉS ÉVÉNEK hirdette meg a kormányzat, ahol a Bioptron ismét hatékonyan és szakszerűen szeretné ezt a nemes feladatot felvállalni, büszkén állva hazánk legnagyobb szabású átfogó humanitárius egészségprogramja mellé.

Bioptron az egészség nagykövete rövid film

Az egészségprogram részletei és eredményei

„A szűrőprogram elmúlt nyolc évének statisztikai adatai tükrében kijelenthető, hogy a magyar lakosság daganatos megbetegedésben hal meg. Legalább hárommillió embernek magas a vérnyomása, egymillióan cukorbetegek, a lakosság 40 százaléka pedig túlsúlyos. Az uniós átlaghoz képest az emberek jóval többet dohányoznak, és több alkoholt fogyasztanak, viszont sokkal kevesebb zöldséget és gyümölcsöt esznek, ugyanakkor a legtöbben mozgásszegény életmódot folytatnak.”

Ezek „csupán” statisztikai adatok, de emberek és családtagjaik sorsa áll a szomorú számok mögött. Minden nap végig kell gondolnunk, hogy mit tettünk és mit nem tettünk meg az egészségünk megőrzése vagy a betegségek legyőzése érdekében.

A lakosság még mindig nem törődik kellőképpen az egészségével, nem él a szűrővizsgálat adta lehetősséggel, éppen ezért sokszor a betegségek felismerése csak későn történik meg, amikor már nincs segítség.  A halálozási statisztikák megváltoztatásához mindenképpen a lakosság tudatos felkészítésére és folyamatos tájékoztatására van szükség. Mindenki felelősséggel tartozik önmagáért. és családjáért, éppen ezért élnie kell a szűrővizsgálat adta lehetőségével, el kell érni, hogy önálló döntései révén irányítsa és befolyásolni tudja saját egészségének alakulását.

Ezért van jelen a BIOPTRON minden egyes állomáson egész évben, hogy olyan tanácsokkal tudjuk ellátni a lakosságot, ami természetes módon, klinikailag igazolt terápiás területeken képes a gyógyulási folyamatokat és a sejtszintű regenerációt támogatni.

A rizikófaktorok csökkentésének valamint az egészséges életmód egyik fontos feltétele gyümölcsökben és zöldségfélékben, azaz vitaminokban gazdag sószegény táplálkozás. A kérdőíves felmérésnek köszönhetően fény derült arra is, hogy a részt vevők 62 százaléka naponta, míg 33 százalékuk hetente fogyaszt zöldség és gyümölcsféléket. Ugyanakkor a válaszadók 84.7 százaléka a gondolja úgy, hogy a túlzott só fogyasztás árt az egészségnek. Ismertté vált továbbá az is, hogy a résztvevők többségének napi életritmusában a sportnak egyáltalán nincs szerepe. Csupán 54 százalék az, aki naponta szakít időt a mozgásra, noha jól tudják, hogy a rendszeres testmozgás nagyon fontos mind a kardiovaszkuláris, mind a daganatos betegségek prevenciójában.

A szervezők a Programot ajánlják mindazoknak, akik szeretnének egy átfogó vizsgálatot egészségi állapotukról az Európai Unióban használt korszerű vizsgálati eszközökkel, mindezt egy helyen és egy időben, azonnali kiértékeléssel, a 10 éves programidőszak alatt folyamatos ellenőrzési lehetőséggel. Természetesen azoknak is, akik számára fontos a megelőzés és szeretnék megismerni az egészséges életmóddal kapcsolatos lehetőségeket. Ugyanakkor szakmai bizottságának véleménye szerint nagyon fontos, hogy az emberek szembesüljenek egészségi állapotukkal, és ha kell, változtassanak életmódjukon. Nem szabad elfelejteni, hogy a szűrővizsgálat életet menthet, az idejében felfedezett betegség gyógyítható.

A kétéves program szorosan igazodik az európai uniós irányelvekhez, a kormányzat Nemzeti Együttműködés Programjához és a WHO és az ENSZ világnapi eseményeihez.

A nemzetközileg is elismert Program által prezentált statisztikai elemzés segítségével nyomon követhető a lakosság általános egészségi állapotának javulása, rosszabbodása. Az eredményeket a szakmai szervezetek, a mindenkori egészségügyi kormányzat, az Európai Unió és az Egészségügyi Világszervezet is felhasználhatja egy megalapozottabb egészségügyi politika kialakításának érdekében.

Bővebb információ a Programról: www.egeszsegprogram.eu

Mivel járul hozzá a Zepter az Ön és családja egészséges táplálkozásához és az egészég megőrzéséhez?

Tisztított víz:

Légtisztítás:

Főzőrendszerek:

Életteli levek készítése gyümölcspréssel:

Vákuumos tároló rendszerek a friss alapanyagokért:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.