Konyha

Karfiolkrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kg karfiol
  • 6 dl víz
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • apróra vágott metélőhagyma
  • kevés frissen reszelt szerecsendió
  • fűszer tetszés szerint

Elkészítés:

A 4,2 literes edényben a megtisztított és rózsáira szedett karfiolt az edényben megpároljuk: 1,5 dl vizet teszünk az edénybe, belerakjuk a karfiolt, és erős energiaforráson 2 percig melegítjük, majd takaréklángon, fedő alatt pároljuk a karfiolrózsákat. 15 perc után az energiaforrást elzárjuk. Az így megpárolt karfiol egyharmadát félretesszük, a többit felengedjük fél liter vízzel és a 3 dl tejjel, majd szerecsendióval megszórjuk, és MixSyvel pépesítjük. Még egyszer felforraljuk, majd a tojás sárgájával kikevert tejföllel a tűzről levéve besűrítjük a levest. Ezt már nem főzzük, mert összecsomósodik. A félretett karfiolrózsákat a levesbe rakjuk, és az apróra vágott metélőhagymát tálaláskor a levesbe szórjuk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.