Egészség

Éljünk aktív életet fájdalommentesen

Ahogy közeledik az igazi nyári időszak, egyre többen töltik kinn a szabadidejüket a természetben. Indulnak a nagy túrázások, hétvégi kirándulások és rengeteg olyan sporttevékenység, melyet végre a szabadban lehet művelni. Az aktív élet viszont néha hátulütőkkel is jár, ilyenkor sokkal gyakoribban az olyan sérülések is, mint a teniszkönyök, az izomgyulladás, az izomszakadás, a zúzódások, az ín és ízületi gyulladások, izomrándulás és sérülések. Szomorú lenne, ha egy rosszul végződött teniszmeccs után az egész nyári sportolásunk veszélybe kerülne, de szerencsére van megoldás, hiszen a Bioptron fényterápiával ezek a sérülések gyorsan regenerálhatók.

Fájdalomcsökkentés fényterápiával

A fájdalom egy kellemetlen érzés, melyet sérülés idéz elő és melyet, ha tehetjük, szeretünk elkerülni. Amikor a szövet megsérül, a sejtek bizonyos „kémiai mediátorokat” bocsátanak ki, melyek a közeli idegvégződéseket (receptorokat) stimulálják. Ezek a fájdalomreceptorok az idegrendszerhez tartoznak és továbbítják a fájdalom impulzusát a gerincoszlopban elhelyezkedő speciális idegpályákon át az agy magasabb idegközpontjaiba, ahol az impulzus „fájdalommá” alakul át.

A fényterápia különböző módokon képes csökkenteni a fájdalmat:

 • serkenti a vérellátást és csökkenti az izomgörcsöt az érintett területen, így a fájdalom-receptorok stimulálását
 • csökkenti a fájdalom-receptorokat stimuláló „kémiai mediátorok” kibocsátásának mértékét (gyulladáscsökkentő hatás)
 • növeli a szervezet természetes fájdalomcsillapító hatóanyagainak kibocsátását
 • közvetlenül az idegeken fejti ki hatását, ezáltal megelőzi a fájdalomimpulzusok továbbítását.

A BIOPTRON egyszerű, gyors és hatékony fájdalomcsillapító eszköz, amelynek használata kisebb költséggel és kockázattal jár, mint a hagyományos fájdalomcsillapítóké és remekül alkalmazható kiegészítő terápiaként.

Sérüléseknél külső fizikai hatások, túlterhelés, vagy betegség miatt a szövetek megsemmisülnek vagy felépítésük, anatómiai állapotuk megváltozik. A csontok, ízületek és izmok sérülései rendkívül gyakoriak, súlyosságuk az enyhe izomhúzódásoktól, ízületi szalaghúzódásoktól, ficamoktól egészen a csonttörésig terjedhet. Bár a sérülések fájdalmasak és hosszantartó szövődményekkel járhatnak, többségük teljesen meggyógyítható.

A BIOPTRON fényterápia használható az izmok, inak és ínszalagok alábbi sérüléseinek kezelésére is:

 • izomgörcs
 • rándulás
 • húzódás
 • íngyulladás (a csontot és az izmot összekapcsoló szövet gyulladása)
 • izom- és ínszalag-szakadás
 • ficam
 • zúzódás
 • teniszkönyök (az alkari inak gyulladása)

Fontos, hogy amikor csak lehetséges kezeljük a sérült területet több irányból (jobbról-balról, fentről-lentről). Eredményesebb lesz a kezelés és gyorsabb a gyógyulás, ha a sérülés után rögtön elkezdjük, és legalább naponta kétszer végezzük.

Sportolásra fel!

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

Akit érdekel, hogy a Zepter Bioptron fényterápiája, itt még talál bővebb információt.

Bemutatjuk a Bioptron lámpákat:

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.