Tisztább levegő otthon

A szennyezett levegőt nem tudjuk kizárni otthonunkból – de van megoldás!

Levegő nélkül nincs élet, az egészséges élethez pedig elengedhetetlen a tiszta levegő. A mai viszonyok között már leginkább a tisztított levegő számít egészségesnek. A szennyezett levegő belégzése hosszú távon súlyos, akár halálos kimenetelű egészségi problémákat okozhat, például légúti irritációhoz, idegrendszeri problémákhoz, születési rendellenességekhez, vagy légzési nehézségekhez vezethet, továbbá hozzájárulhat az elhízás vagy a daganatos betegségek kialakulásához is.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint évente 7 millió ember hal meg idő előtt a beltéri és kültéri légszennyezettség következtében, amely ma már legjelentősebb környezeti veszélyforrás az egészségünkre nézve. Az emberi egészséget leginkább a 2,5 µm átmérőjű szilárd részecskék, valamint a nitrogén-dioxid (NO 2 ), illetve az ózon (O 3 ) veszélyeztetik.

Átlagosan napi 23.000 lélegzetet veszünk és több mint 11.000 liter levegőt lélegzünk be, ami csaknem 8 liter levegőt jelent percenként. Gondolj bele, hogy ez a levegőmennyiség szinte teljesen szennyezett. Világszinten 10 emberből 9 rossz minőségű levegőt lélegzik. A világ városi lakosságának 98%-a szennyezett kültéri és beltéri levegőben éli mindennapjait.

A légszennyezés káros hatásai az emberi szervezetre.

A légszennyezés káros hatásai az emberi szervezetre.

A minket körülvevő beltéri és kültéri levegő egyebek mellett porszemcséket, ólmot, arzént, higanyt, benzolt, dioxinokat, és kadmiumot tartalmaz, amelyek belélegzése egészségkárosító hatású, tehát mentális és fizikai betegségeket is okozhat.

Számos tanulmány közvetlen összefüggést állapított meg az egyes részecskék mérete és egészségkárosító hatásuk mértéke között. Az apró, 2,5 µm-nél kisebb részecskék jelentik a legnagyobb veszélyt az egészségünkre, mivel ezek a tüdő léghólyagocskáin keresztül képesek behatolni a véráramba, így a méreganyagok pillanatok alatt eljuthatnak testünk bármely szervéhez.

De ne gondold azt, hogy otthon kizárhatod ezt a veszélyforrást az életedből. Igaz ugyan, hogy életünk 90%-át zárt terekben töltjük, de egyes kutatások már bebizonyították, hogy a beltéri légszennyezettség akár ötször magasabb is lehet, mint a kültéri.

A beltéri levegőt is számos dolog szennyezheti, például az alábbiak:

 • Kültéri légszennyező anyagok, amelyek a szellőztetés során jutnak be
 • Háztartási kemikáliák (kozmetikumok, tisztító és illatosító szerek, rovarirtók vagy különféle hobbikhoz használt vegyszerek)
 • Építési kemikáliák (ragasztók, elöregedett azbeszt-tartalmú szigetelések, festékek, egyes préselt falemezből készült szekrények és bútorok, új parketta, kárpit, vagy szőnyeg, stb)
 • Kemikáliák a berendezési tárgyakból (műanyagokból, szövetekből hőmérséklet és páratartalom hatására kiváló vegyületek)
 • Por és részecskék az emberi ruházatról és testről
 • Atkák a szövetekből, matracokból
 • Tüzelőanyaggal működő berendezésekből (pl. kályhák, kandallók, kemencék, stb.), illetve központi hűtő- vagy fűtőrendszerekből, esetleg párásító készülékekből származó szennyezőanyagok
 • A fűtés (és főzés) során keletkező égéstermékek
 • Cigarettafüst
 • Légfrissítők, illetve hasonló termékek, amelyekből szinte folyamatosan
  szennyezőanyagok kerülnek a levegőbe
 • Biológiai szennyezőanyagok (baktériumok, penész, allergén anyagok, vírusok,
  pollenek, stb.)

Szinte hihetetlen, de egy négyszemélyes háztartásban akár évi 45 kg por is összegyűlhet, amit mind belélegzünk! Nem csoda, hogy egyre meredekebben nő az asztmás, allergiás, légúti betegségektől szenvedők száma, és főleg a gyerekek között.

Sajnos a kinti levegő minőségét nem tudod befolyásolni, de az otthonodban biztosíthatod a szervezeted számára a legjobb minőségű levegőt.

 

Nézze meg alábbi rövid videónkat, és azonnal látni fogja, hogy miért érdemes a hivatalos tanúsítvánnyal igazolt TherapyAir iOnt készüléket választania megoldásnak!

A gui-lab Ing.-Büro Dr. Winkens igazolja, hogy a Zepter TherapyAir® iOn légtisztító készülék teljesíti a gui-lab logó követelményeit. A készülék az alkalmazott szűrőkkel különösen hatékony a legapróbb részecskék, úgy mint a finom por, baktériumok, penészgombák és vírusok kiválasztásában. Az utóbbi csoportnál főleg az úgynevezett cseppfertőzés útján terjedő típusokat szűri ki (pl. SARS-CoV-2, közismert nevén koronavírus).

 

Ne a Te tüdőd legyen a szűrő – engedd át ezt a gondot a Therapy Air iOnnak®.

Ha többet szeretnél megtudni a légszennyezés káros hatásairól és a tiszta levegő fontosságáról, akkor tekintsd át kutatásokkal, tudományos referenciákkal alátámasztott részletes anyagunkat, ha pedig a Therapy Air iOn működésére és tulajdonságaira vagy kíváncsi, akkor kattints terméktámogatás oldalunkra, ahol videókat, katalógusokat és terméktájékoztatókat találsz.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.