Egyéb

A jövő már a konyhában van!

Milyen a jövő konyhája, ami már itt is van? Hogyan fognak megváltozni az ételeink, amiket elkészítünk és fogyasztunk? Megmutatjuk 3 pontban. Sajnos azt nem ígérhetjük, hogy robotok fognak munkálkodni helyettünk a konyhában, de minden mást már most garantálni tudunk, ami a cikkben szerepel.

  1. Egészségesebb, mint eddig

A jövő konyhájában kétféle módon is biztosíthatod, hogy az elkészült étel, amit elfogyasztasz, egészséges lesz. Gondolj csak bele: a bő zsiradékban való sütés mennyi plusz kalóriával jár! A hosszú sütési, főzési idő közben pedig a tápanyagokat és a vitaminokat veszítjük el (ráadásul a húsok elvesztik tömegük jelentős részét). Ezen könnyedén lehet változtatni.

  • Párolj zöldséget víz nélkül

A Zepter Masterpiece edényekben, amelyek kiváló minőségű 316L rozsdamentes acélból készülnek, víz nélkül tudsz főzni magas víztartalmú, tápanyagokban gazdag zöldségeket víz nélküli. Az olyan alacsony víztartalmú zöldségekhez, mint például a szárazbab, a lencse vagy a sárgaborsó, stb., pedig csak minimális vizet kell hozzáadni a főzéskor. Így a zöldségekből nem főzöd ki a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, és máris sokkal többet teszel az egészségedért, mint a múltban.

  • Süss húst zsiradék nélkül

A Zepter Masterpiece edényekben a húsféléket zsiradék hozzáadása nélkül tudod megsütni, és ez nem boszorkányság. Minden húsféle tartalmaz annyi zsiradékot, amennyi a sütéshez elegendő. Így sokkal egészségesebb lesz az ételed, hiszen ennél több zsiradék bevitelére nincs is szükségünk.

Fontos: főzés vagy párolás esetén a főzést hideg edényben kezdjük, míg sütés esetén az edényt előmelegítjük.

Konklúzió: Mindennek jobb, teljesebb íze lesz

Szinte hihetetlen, de rá fogsz jönni, hogy az ételeknek milyen a természetes ízük. Csodálatos élmény lesz, és arra is rá fogsz jönni, hogy az esetek nagy részében az utólagos ízesítés szinte teljesen felesleges.

  1. Energiatakarékosabb, mint eddig

A Zepter edények legfontosabb része az akkutermikus alj. Ez a kompakt alj 10 mm vastag és háromrétegű, tulajdonsága, hogy könnyen átveszi a hőt, és sokáig tárolja azt. Mivel az akkutermikus alj képes a hő felhalmozására, a tűzhelyet ezért már a főzés vége előtt kikapcsolhatjuk, a főzés folyamata tovább folytatódik.

Hogyan működik?

Az edény oldalfala lassabban melegszik át, mint az akkutermikus alj. A hőmérsékletkülönbség miatt az edényben keletkező pára forráspont alatt marad. Ennek köszönhetően a hasznos tápanyagok (fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok) nagy arányban megmaradnak a főzés során. A forró pára a hőmérsékletkülönbség miatt az edény fedője felé áramlik, ott lehűl, majd lecsapódik a fedőre, ahonnan visszacsepeg az ételre. A pára folyamatos áramlása teszi lehetővé a zöldségek víz nélkül történő párolását és a húsok saját zsírtartamukban történő sütését.

  1. Gyorsabb, mint eddig

A hagyományos edényekben hosszabb ideig kell főzni az ételt, emiatt megnövekednek a kiadásaink és értékes időt is veszítünk. A főzés időigényes, gyakran ott kell állni a tűzhely mellett, hogy nyomonkövessük a főzés folyamatát és elkerüljük a problémákat.

 

Nem is gondolnánk, de életünk folyamán milliós nagyságrendű összeget, rengeteg tápanyagot és sok időt veszítünk, mert hagyományos edényekben és módszerekkel sütünk, főzünk, és eközben még a tűzhely mellett is várakoznunk kell.

A Zepter Masterpiece főzőrendszere önszabályozóan főz, és közben megőrzi az ételek természetes, egészséges összetevőit, mindezt akár 70 %-os energiamegtakarítással!

A Zepter Masterpiece főzőedényeket vagy más termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.