Friss

A nagy Zepter edényteszt – Lecsós tarja

Ha kíváncsiak vagytok, hogy boldogult Borbás Marcsi István nélkül az első recepttel, nézzétek meg a videót, ami erről készült.

Az első recept, amit kipróbált egy lecsós tarja, amit egy emeletes edényben készített.  A videóból az is kiderül mit is jelent az akkutermikus kompakt alj.

Lecsós sertésszelet

Hozzávalók:
– 5 szelet sertéstarja
– 3 db zöldpaprika
– 3 db paradicsom
– 1 nagy fej vöröshagyma
– pirospaprika
– bors
– vegeta

Elkészítés:
A 3,0 literes (Z-2430) sütőedényt fedő nélkül felmelegítjük és vízpróba után a hússzeleteket mindkét oldalukon pirosra sütjük. Hozzáadjuk a feldarabolt zöldpaprikát, hagymát, paradicsomot és borssal, pirospaprikával, vegetával ízesítjük. A fedővel lefedjük és az energiát takarékra vesszük. Kb. 10 perc után az energiaforrást elzárjuk. Nagyon finom párolt burgonyával!

Elkészíthetjük emeletes főzéssel is, de ekkor a 4,0 literes (Z-2440) edényt használjuk a hússzeletekhez, amelyeket ugyanúgy sütünk meg, mint a sütőedényben. A burgonyához a 20 cm-es szűrőt (Z-S24) használjuk a 4,0 literes edényben és annak fedőjével fedjük le a tornyot. Így főzzük egyszerre a lecsós szeletet a burgonyával. A főzési idő 15-20 perc!

Marcsi a főzés során ezeket a Zepter edényeket használta:
(Kattints a képekre a részletekért.)

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.