Receptek

Vörösáfonya szósz

Ez az egyszerűen elkészíthető és ízletes szósz kiválóan illik az ünnepi szezon húsételeihez. Egy alapreceptet állítottunk össze, amelyet kedvedre variálhatsz ízlésed szerint. Használhatsz grapefruit lé helyett narancslevet, esetleg adhatsz hozzá csillagánizst és szegfűborsot is, ha még gazdagabbá szeretnéd tenni a szósz ízvilágát. Csak a kreativitásodon múlik, hogy mit hozol ki a receptünkből!

Ezt a szószt már napokkal a tálalás előtt is elkészítheted, a VacSy vákuumos ételtároló rendszer segítségével pedig akár két hétig is elteheted azt, ami az ünnepi vacsora után megmarad.

HOZZÁVALÓK:

  • 300 g friss vagy fagyasztott vörösáfonya
  • 2 púpozott evőkanál méz
  • 1 grapefruit leve

ELKÉSZÍTÉS:

  • Töltsd a vörösáfonyát, a mézet és a grapefruit levet egy Zepter Z-1620 edénybe és főzd alacsony hőfokon (90°C) addig, amíg szirup-szerű állaga nem lesz.
  • Vedd le az edényt a hőforrásról és tedd félre, hogy lehűlhessen.
  • Amikor már lehűlt, öntsd a vörösáfonya szószt Royal Gold Bordeaux mártásos edénybe és tálald.
  • A maradékot akár két hétig is elteheted egy VacSy vákuumos ételtárolóban.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.