Receptek

Sült édesburgonya chilis joghurttal és mentával

Az édesburgonya, a chilis joghurt és a friss menta izgalmas kombinációja egyszerre nyújt édes és fűszeres ízélményt. Ha nyitott vagy a nem mindennapi kulináris élményekre, akkor imádni fogod ezt az ételt!

Mai receptünk sztárja az édesburgonya. Rendkívül egészséges gumós zöldség, amelyben jelentős mennyiségű B6-, C-, A- és E-vitamin található. A B6-vitamin elengedhetetlenül fontos a szív egészségének megőrzéséhez, a C-vitamin pedig immunerősítő- és antioxidáns hatású. Az édesburgonya értékes kálium- és magnéziumforrás is, így érdemes beillesztenünk a téli étrendünkbe.

Ahogy mindig, a recept elkészítéséhez ezúttal is Zepter Masterpiece edényt használtunk, amely lehetővé teszi az alacsony hőmérsékletű főzést hozzáadott víz, olaj vagy zsiradék nélkül. Minden Zepter edény csúcsminőségű 316L rozsdamentes nemesacélból készül, amelyből a főzés közben nem oldódik ki semmilyen mérgező anyag.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg édesburgonya
  • Olívaolaj
  • 400 ml görög joghurt
  • 1 chili paprika
  • Fél citrom héjreszeléke
  • Fél citrom leve
  • Himalája só
  • 2 ek. pirított szezámmag
  • 1 marék friss menta

ELKÉSZÍTÉS:

  • Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.
  • Vágd nagyobb szeletekre az édesburgonyát (a héját hagyd rajta) és süsd a sütőben 40 percig. Félidőben fordítsd el a sütőedényt, hogy egyenletesen süljenek meg a burgonyák.
  • Aprítsd fel a chili paprikát, reszeld le egy fél citrom héját, majd facsard ki a fél citrom levét.
  • Keverd a joghurtba a felaprított chilit, a reszelt citromhéjat és a citromlevet, majd adj hozzá egy csipetnyi sót és pár csepp olívaolajat.
  • Tálald Royal Gold Bordeaux porcelán tányéron; kezdd a joghurt szósszal, majd tedd rá az édesburgonyát. Díszítsd pirított szezámmaggal, friss mentalevelekkel és némi aprított chili paprikával.
  • Végül önts rá néhány csepp olívaolajat.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.