Receptek

Pulyka töltelék

Noha az ünnepi vacsora sztárja a pulyka, nem hiányozhat a töltelék sem. Alapanyagai és elkészítése is egyszerű, de mindig osztatlan sikert arat a családtagok és a vendégek körében.

Receptünkben a hagyományos ízeket helyeztük előtérbe és a hatékony főzés érdekében külön receptben írtuk le a pulyka és a töltelék elkészítését.

A tölteléket előre is elkészítheted, majd a pulykával egy időben sütheted meg. A 316L nemesacélból készülő Zepter Masterpiece edényeknek köszönhetően nem kell amiatt aggódnod, hogy az étel leragad vagy odaég. Az idei ünnepek alatt az edények súrolására szánt időt töltsd inkább a családoddal!

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g száraz kenyér (lehetőleg héjas, rusztikus kenyér)
  • 30 g vaj (ízlés szerint elhagyható)
  • 1 hagyma
  • 3 zellerszár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál aprított zsálya
  • 2 tojás
  • 350 ml pulyka, csirke vagy zöldséges alaplé
  • Himalája-só
  • Bors

ELKÉSZÍTÉS:

  • Egy Quadra Z-Q1927 sütőtálban finoman pirítsd meg a felaprított hagymát és zellert víz, olaj vagy zsiradék hozzáadása nélkül. Pár perc után add hozzá a zúzott fokhagymát, a zsályát, illetve némi sót és borsot.
  • Vágd a kenyeret kockákra és add hozzá a zöldségekhez és a fűszerekhez a Quadra Z-Q1927 sütőtálban.
  • Verd fel a tojásokat, majd a tojást és az alaplevet öntsd a sütőtálban lévő kenyér-zöldség keverékre. Fokozatosan adagold, hogy a kenyér felszívja, de ne ázzon el.
  • Ha szeretnéd egy kicsit karakteresebbé tenni az ízét, akkor csurgathatsz rá két evőkanálnyi olvasztott vajat.
  • Fedd le az edényt és süsd 20 percig 200°C-on, majd fedő nélkül süsd még további 15 percig.
  • 10 percig hagyd hűlni, majd tálald.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.