Receptek

Spaghetti bolognese egyszerűen az ArtMix-szel!

A bolognai spagetti az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb olasz étel. Népszerűsége miatt számtalan előre elkészített, üveges vagy konzerves bolognai raguval találkozhatunk az üzletekben, azonban mi minden esetben a friss hozzávalók és az otthoni elkészítés mellett tesszük le a voksunkat. A bolognai spagettit tényleg nem érdemes tartósított, előre elkészített alapból készíteni, ugyanis házilag is gyorsan és egyszerűen megfőzhetjük, különösen ha akad a konyhában egy olyan kezes segítőtársunk, mint az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix robotgép.

Hozzávalók:

  • 15 dkg császárszalonna
  • 20 dkg darált marhahús
  • 15 dkg csirkemáj
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1-2 csipet bors
  • 1-2 csipet oregánó
  • 1-2 csipet paprika
  • 1-2 csipet só
  • 1 db sárgarépa
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • parmezán forgács

Elkészítés:

  1. Pirítsd le a császárszalonnát, a marhahúst és a májat egy erre alkalmas fazékban vagy serpenyőben.
  2. Pirítás után töltsd a húsokat a készülék üvegtartályába.
  3. Szeleteld fel a répát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát.
  4. Add hozzá a húsokhoz az olívaolajat, a sűrített paradicsomot, a bort, a borsot, az oregánót, a paprikát, a sót, a répát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát.
  5. Illeszd rá a fedelet a tartályra.
  6. Indíts el egy 30 perces “sűrű leves” programot a készüléken.
  7. Tálaláskor szórd meg parmezán forgáccsal.

Jó étvágyat!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.