Receptek

Hazai ízek a Zeptertől – Vadas marha 20 perc alatt!

Videósorozatunkban mindenki által kedvelt, hazai ételeket készítünk el, természetesen Zepter edényekben, Zepter módon, minimális hozzáadott zsiradékkal vagy anélkül, rendkívül gyorsan, kímélve és megőrizve a tápanyagokat, a megszokott főzési idő töredéke alatt. Szeretnénk megmutatni nektek, hogy a hazai ételeket is el lehet készíteni egészségesen és anélkül, hogy lemondanátok a megszokott ízekről és fűszerekről, ráadásul mindezt úgy, hogy a megszokottnál jóval kevesebb időt töltötök a konyhában. Ha többre vagytok kíváncsiak, ha esetleg magatok is kipróbálnátok, amit a videóinkban láttatok, bátran lépjetek kapcsolatba kereskedő kollégáinkkal, látogassátok meg üzleteinket és képviseleteinket vagy kérjetek segítséget tőlünk!

Hozzávalók:

  • 60 dkg marha felsál
  • 1-1,5 liter tisztított víz
  • 4 db sárgarépa
  • 4 db fehérrépa
  • 2 dl hús főzőlé
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 1-2 tk. fekete bors
  • 1-2 tk. só
  • 2 babérlevél
  • 2 dl 20%-os tejföl
  • 1-2 ek. mustár

Elkészítés:

  1. Szeleteld fel a sárgarépát és a fehérrépát.
  2. Tedd a húst egy hideg (nem előmelegített) 5,8 literes Zepter edénybe, majd öntsd rá a tisztított vizet.
  3. Zárd az edényre a Syncro-Clik gyorsfőző fedőt.
  4. Forrósítsd az edényt addig, amíg a gyorsfőző fedő piros gombja fel nem emelkedik.
  5. Miután a gomb felemelkedett, állítsd az indukciós főzőlapot takarékra.
  6. Főzd a húst 10 percig, majd szedd ki egy külön edénybe és tedd félre.
  7. Tedd a sárgarépát és a fehérrépát abba az edénybe, amelyben a hús főtt, majd add hozzá a főzőlevet, a hagymát, a borsot, a sót és a babérlevelet.
  8. Zárd az edényre a Syncro-Clik gyorsfőző fedőt.
  9. Forrósítsd az edényt addig, amíg a gyorsfőző fedő piros gombja fel nem emelkedik.
  10. Miután a gomb felemelkedett, állítsd az indukciós főzőlapot takarékra.
  11. Főzd a zöldségeket 5 percig, majd add hozzá a tejfölt és a mustárt.
  12. Keverd össze az edényben lévő hozzávalókat MixSy multifunkciós mixerrel.
  13. Tálald a húst vadas mártással és zsemlegombóccal.

Jó étvágyat!

 

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.