Receptek

Saláta pirított tonhal steakkel

A klasszikusnak számító csirke- vagy marhahús helyett próbálj ki valami újat és készítsd el a salátát tonhal steakkel! Szezonális leveles zöldségekkel és grapefruittal kiegészítve ideális könnyű ebéd vagy vacsora.

Saláta pirított tonhal steakkel

Mára már szinte közismert táplálkozástudományi mantra, hogy az egészséges étrend fontos eleme a hal, amelyet legalább hetente háromszor érdemes fogyasztani. A közepesen zsíros halak a legegészségesebbek, ugyanis ezekben található a legtöbb omega-3 zsírsav. A mi kedvencünk a tonhal, amely egy nagy méretű és gyorsan úszó tengeri hal. Fehérjetartalma kiemelkedően magas – 100 grammonként 24 gramm! Jelentős mennyiségű B- és D-vitamint, valamint foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz.

Saláta pirított tonhal steakkel

A tonhal nem csak egészséges, hanem rendkívül ízletes és zamatos is. Elkészítése egyszerű, lényegében csak gyorsan meg kell pirítani egy serpenyőben. Receptünkben a tonhalat a még gazdagabb ízélmény érdekében tökmaglisztben forgatjuk meg és friss leveles zöldségekkel tálaljuk. A tökmagliszt egy remek egészséges alternatíva a fehér liszt helyett, a zöldségeknek köszönhetően pedig egy kiegyensúlyozott, számos hasznos tápanyagot tartalmazó ételt tehetünk az asztalra, amely ráadásul 30 perc alatt elkészíthető! A Zepter Masterpiece edényekkel biztos lehetsz abban, hogy minden alapanyagot egészséges módon készíthetsz el – alacsony hőmérsékleten, hozzáadott olaj vagy zsiradék nélkül.

Hozzávalók (egy adag):

  • 400 g tonhal steak
  • 400 g szezonális leveles zöldségek
  • 80 g paradicsom
  • 1 zöldalma
  • 1 grapefruit
  • 20 ml olívaolaj
  • 8 ml balzsamecet
  • 10 g friss koriander
  • 4 g bors
  • 40 g tökmagliszt

Elkészítés:

  • Hámozd meg és aprítsd fel a gyümölcsöket és a zöldségeket, majd keverd össze belőlük a salátát
  • Készítsd el a salátaöntetet: keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a friss koriandert és a borsot MixSy mixerrel, majd az öntetet locsold a salátára
  • Fedj le és melegíts egy Quadra Z-Q1918-SC serpenyőt 2 percig 160°C-on
  • Amint a serpenyő felmelegedett, tedd bele a tonhalsteakeket és csökkentsd a hőfokot 90°C-ra. Fedd le és pirítsd a hal mindkét oldalát 2-2 percig.
  • Vedd ki a steakeket a serpenyőből és forgasd meg őket tökmaglisztben
  • Szeleteld fel a steakeket és tálald salátaágyon, Rio porcelánban

Egészséges, ízletes és egyszerűen elkészíthető!

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.