Receptek

Kagyló curry recept

A kagylók elkészítésétől sokan tartanak, de a megfelelő főzőedényekkel és néhány egyszerű lépéssel pillanatok alatt elegáns étel varázsolható belőle.

Mi borotvakagyló és feketekagyló kombinációját használtuk az ételünkhöz, de nyugodtan helyettesítheted azzal, ami frissen kapható a helyi piacon. Egy váratlan csavarral prosciuttót és curryport is adunk hozzá, hogy egy kiváló ízvilágot kapjunk, amely megkülönbözteti ezt a receptet a többitől.

Nemcsak friss, egészséges alapanyagokat használunk, hanem egészséges módon is készítjük el őket! A Zepter Masterpiece főzőedényekben elkészített ételek megőrzik teljes tápértéküket, és a 316-L rozsdamentes acélnak köszönhetően, amelyből minden főzőedényünk készül, a főzési folyamat során nem keletkeznek és nem szabadulnak fel mérgező anyagok.

Tipp: Amikor kiválasztod, hogy milyen kagylót vásárolsz, minél frissebb, annál jobb. Kerüld azokat, amelyek nyitottak vagy repedezettek.

ÖSSZETEVŐK

  • 1 hagyma
  • 100 g újhagyma
  • 100 g pácolt sonka
  • 1 evőkanál currypor
  • 500 g koktélparadicsom
  • 1 kg kagyló
  • Kakukkfű
  • 300 ml rozé bor
  • 2 evőkanál pesto
  • 5-fűszeres keverék
  • Chili

ELKÉSZÍTÉS

  • Tedd a kockára vágott hagymát, az újhagymát, a pácolt sonkát, a koktélparadicsomot és a curryport egy hideg Zepter V-3060 edénybe olaj vagy víz hozzáadása nélkül.
  • Fedd le és főzd közepes hőfokon (140°C) körülbelül 5 percig.
  • Add hozzá a kagylót, a kakukkfüvet és a rozét, majd fedd le és főzd további 15 percig 90°C-on.
  • Kapcsold ki a hőforrást, add hozzá az 5-fűszeres fűszerkeveréket, a chilit és a pestót, majd keverd össze.
  • Tálald Rio porcelánban

Jó étvágyat,

Petra Geric séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.