Receptek

Mascarponés köményes csirke tésztával

Egy zsúfolt hét végén egy kellemes étel és egy igényes porcelánkészlet lágy színpalettája nyugodt tavaszi oázissá varázsolhatja konyhádat. Mai receptünkben a finom grillezett csirkemellet mascarponéval krémesített tészta kíséri, amelyekhez brokkolit és köményt adtunk hozzá a színélményért és az értékes tápanyagokért – így egyszerre kényeztetjük a szemet és a testet!

Azzal, hogy a csirkemelleket alacsony hőfokon készítettük el és a sütés során nem tettünk a serpenyőbe olajat, vizet vagy zsiradékot, sikerült megőrizni a hús értékes tápanyagait, természetes ízét és aromáját alacsonyabb kalóriatartalom mellett és mérgező anyagok keletkezése nélkül. A Zepter Masterpiece főzőedényekben víz nélkül is meg tudjuk párolni a brokkolit gőzben, köszönhetően a speciálisan kialakított fedőknek, amelyekben főzés közben egy szigetelő vízgyűrű alakul ki az edény pereme és a fedél pereme között, ezzel hermetikusan lezárva az edényt és lehetővé téve, hogy az ételek a saját levükben főjenek készre.

Mai fogásunk ideális egyensúlyt teremt az ízletes és tápláló ételek között kevesebb mint 30 perc alatt!

HOZZÁVALÓK (4 adag):

  • 4 csirkemell szelet
  • 2 cukkini
  • 300 g shimeji gomba
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 medvehagyma levél
  • 1-2 marék bébispenót
  • 250 g mascarpone sajt
  • 100 g fehérbor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli
  • Bors
  • Kömény
  • 500 g friss tagliatelle tészta
  • Parmezán
  • Mogyoró

ELKÉSZÍTÉS:

  • Filézd ki a csirkemellet és tedd egy hideg (nem előmelegített) Zepter Q-1918-SC Quadra serpenyőbe olaj és víz hozzáadása nélkül. Süsd 120°C-on 3 percig, majd fordítsd meg a hússzeleteket és süsd további 5 percig 90°C-on, lefedve.
  • Amíg a filék sülnek, a brokkolit egy Zepter Z-1615 serpenyőben párold gőzben lefedve, 5 percig 90°C-on.
  • Amint a hússzeletek megsültek, vedd ki őket a serpenyőből. Tedd az apróra vágott újhagymát, cukkinit és gombát ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a csirkét főzted, és párold 5 percig lefedve.
  • Vedd le a fedőt és add hozzá a mascarpone sajtot, a fehérbort és a fokhagymát, majd párold további 5 percig.
  • Add hozzá a főtt tagliatelle-t, az apróra vágott medvehagyma-leveleket, a bébispenótot, és keverd össze.
  • Tálald Zepter Flora porcelánban úgy, hogy először a tésztát, majd a csirkemellet szeded ki a tányérra. Végül díszítsd köménnyel, reszelt parmezánnal, zúzott mogyoróval és ehető virágokkal.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.