Azzal, hogy a csirkemelleket alacsony hőfokon készítettük el és a sütés során nem tettünk a serpenyőbe olajat, vizet vagy zsiradékot, sikerült megőrizni a hús értékes tápanyagait, természetes ízét és aromáját alacsonyabb kalóriatartalom mellett és mérgező anyagok keletkezése nélkül. A Zepter Masterpiece főzőedényekben víz nélkül is meg tudjuk párolni a brokkolit gőzben, köszönhetően a speciálisan kialakított fedőknek, amelyekben főzés közben egy szigetelő vízgyűrű alakul ki az edény pereme és a fedél pereme között, ezzel hermetikusan lezárva az edényt és lehetővé téve, hogy az ételek a saját levükben főjenek készre.
Mai fogásunk ideális egyensúlyt teremt az ízletes és tápláló ételek között kevesebb mint 30 perc alatt!
HOZZÁVALÓK (4 adag):
- 4 csirkemell szelet
- 2 cukkini
- 300 g shimeji gomba
- 1 csokor újhagyma
- 10 medvehagyma levél
- 1-2 marék bébispenót
- 250 g mascarpone sajt
- 100 g fehérbor
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej brokkoli
- Bors
- Kömény
- 500 g friss tagliatelle tészta
- Parmezán
- Mogyoró
ELKÉSZÍTÉS:
- Filézd ki a csirkemellet és tedd egy hideg (nem előmelegített) Zepter Q-1918-SC Quadra serpenyőbe olaj és víz hozzáadása nélkül. Süsd 120°C-on 3 percig, majd fordítsd meg a hússzeleteket és süsd további 5 percig 90°C-on, lefedve.
- Amíg a filék sülnek, a brokkolit egy Zepter Z-1615 serpenyőben párold gőzben lefedve, 5 percig 90°C-on.
- Amint a hússzeletek megsültek, vedd ki őket a serpenyőből. Tedd az apróra vágott újhagymát, cukkinit és gombát ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a csirkét főzted, és párold 5 percig lefedve.
- Vedd le a fedőt és add hozzá a mascarpone sajtot, a fehérbort és a fokhagymát, majd párold további 5 percig.
- Add hozzá a főtt tagliatelle-t, az apróra vágott medvehagyma-leveleket, a bébispenótot, és keverd össze.
- Tálald Zepter Flora porcelánban úgy, hogy először a tésztát, majd a csirkemellet szeded ki a tányérra. Végül díszítsd köménnyel, reszelt parmezánnal, zúzott mogyoróval és ehető virágokkal.
Jó étvágyat kívánunk!
nincs hozzászólás