Receptek
Őszibarack szorbé és áfonya jégkrém a More Juice Press Frozen-nel!
A nyári hűsítő édességek nem feltétlenül kalóriadús ételek, amelyek sok zsírt és állati eredetű alapanyagot tartalmaznak. Szinte kizárólag gyümölcsből is lehet készíteni olyan desszerteket, amelyek a testet és a lelket is felfrissítik.
Ma két példát mutatunk erre a „Ja u kuhinji” („A konyhában”) nevű gasztroblog posztja alapján: egy őszibarack szorbét és egy áfonya jégkrémet.
A receptjeinkhez használt gyümölcsök számos kedvező élettani hatással rendelkeznek:
Őszibarack – vízhajtó hatású, segít a vérnyomás csökkentésében és a szervezet méregtelenítésében, valamint serkenti az emésztést. A benne található antioxidánsok lassítják az öregedési folyamatot és hozzájárulnak a daganatos betegségek kialakulásának megelőzéséhez. Az őszibarack az immunrendszer és a pajzsmirigy működésére is kedvezően hat és segít megelőzni a szívbetegségek kialakulását. A fentieken túl enyhítheti a depressziós tüneteket, a fáradtságot és a stresszt is, sőt, hozzájárul az olyan ártalmas vegyületek kiürítéséhez is, amelyek a reumás betegségek kialakulásához vezethetnek.
Füge – segít megelőzni a daganatos betegségek, a magas vérnyomás és a szívroham kialakulását, kedvező az emésztés számára, csökkenti a koleszterinszintet, hozzájárul a cukorbetegség megelőzéséhez, javítja a memóriát, segít az aknés bőr kezelésében, óvja a csontok egészségét és hasznos álmatlanság ellen.
Banán – energiát ad, segít megelőzni az izomgörcsöket, hangulatjavító hatása van, enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit, erősíti a csontokat, segít kordában tartani a cukorbetegséget és a magas vérnyomást, segíti a tanulást, valamint hűsíti a szervezetet a meleg napokon.
Áfonya – erősíti a csontokat, segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását, védi a szív egészségét, segít megőrizni a jó látást és hozzájárul az immunrendszer megfelelő működésének fenntartásához.
A hűsítő finomságaink elkészítését a More Juice Press Frozen segítségével teheted sokkal egyszerűbbé. Ez a készülék sokkal több, mint egy gyümölcsprés. Sokoldalúságáról és előnyeiről ide kattintva tudhatsz meg többet.
ŐSZIBARACK SZORBÉ
Hozzávalók 2 fő részére:
- 4 őszibarack
- 4-5 füge
- Pár mentalevél
- 2-4 evőkanál fehér rum (ízlés szerint elhagyható)
Elkészítés:
- Hámozd meg és szeleteld fel a barackot, majd egy tálcán elrendezve tedd a darabokat a mélyhűtőbe legalább 6 órára, de lehetőleg egész éjszakára.
- A szorbé készítése előtt 5 perccel vedd ki a barackot a mélyhűtőből, majd a fügével együtt préseld ki a More Juice Press-szel, a jeges desszertek készítésére szolgáló kiegészítő segítségével.
- Az így készült keveréket tedd vissza a mélyhűtőbe fél órára.
- Tálkákba szedve tálald a szorbét, díszítsd friss mentalevelekkel és ízlés szerint csurgass rá 1-2 kanál rumot.
ÁFONYA JÉGKRÉM
Hozzávalók 2 fő részére:
- 4 banán
- 200 g áfonya
- 50 g őrölt mandula
- 4-5 füge
Elkészítés:
- Hámozd meg és szeleteld fel a banánt, majd egy tálcán elrendezve tedd a darabokat a mélyhűtőbe legalább 6 órára, de lehetőleg egész éjszakára. Fagyaszd le az áfonyát is.
- 5 perccel a jégkrém elkészítése előtt vedd ki a gyümölcsöket a mélyhűtőből, majd a fügével és az őrölt mandulával együtt préseld ki őket a More Juice Press-szel, a jeges desszertek készítésére szolgáló kiegészítő segítségével.
- Az így készült keveréket tedd vissza a mélyhűtőbe fél órára.
- Tálald a jégkrémet és díszítsd egész fügékkel, manduladarabokkal, áfonyaszemekkel, valamint mentalevelekkel.
Jó étvágyat kívánunk a hűsítő desszertekhez!
nincs hozzászólás