Receptek

Chilis kukoricakrémleves és avokádó salsa az ArtMix Pro-val!

Mexikói ihletésű, chilis kukoricakrémleves avokádó salsával:

 

Dr. Árvai Anita vegán séf, a Veganeeta Home tulajdonosa ezúttal egy egzotikus ízvilágú chilis kukoricakrémlevest mutat be, amelyet egy isteni avokádó salsával bolondít meg. A krémleves elkészítése az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix Pro robotgéppel hihetetlenül egyszerű, hiszen nincs más dolgod, mint beletölteni a leves hozzávalóit és kiválasztani a 18 perces levesfőző programot, ahogy videónkban Anita is tette!

Salsa hozzávalói:

 

  • 1 db avokádó kimagozva és apróra vágva
  • ½ közepes méretű pirospaprika, ugyanolyan kockára vágva, mint az avokádó
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors
  • 1 ek apróra vágott lilahagyma
  • 2 ek friss koriander apróra vágva
  • 1 db lime finoman reszelt héja és leve
  • 1 db jalapeño szárral és maggal apróra vágva

 

Elkészítése:

Minden hozzávalót szépen, óvatosan összekeverünk, amíg az Art Mix elkészíteni a levesünket.

 

 

Kukorica krémleves hozzávalói:

 

  • 5 közepes cső kukorica vagy 600 g-os konzerv
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 2-4 gerezd fokhagyma zúzva
  • ½ édes hagyma apróra vágva (én fehéret használok)
  • 1 jalapeño paprika
  • 350 ml alaplé
  • 150 g kókusztej (én a fémdobozost ajánlom ehhez)
  • koriander és sörélesztő pehely a díszítéshez

 

Elkészítése:

Minden hozzávalót az ArtMixbe öntünk és elindítjuk a 18 perces főzési programot, hogy egy csodálatosan selymes, pikáns levest kapjunk.

 

Tálalás:

A forró levest roppanós kukorica chips-sel és a lágy avokádó salsával tálaljuk.

 

Jó étvágyat!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.