Receptek
Chilis kukoricakrémleves és avokádó salsa az ArtMix Pro-val!
Mexikói ihletésű, chilis kukoricakrémleves avokádó salsával:
Dr. Árvai Anita vegán séf, a Veganeeta Home tulajdonosa ezúttal egy egzotikus ízvilágú chilis kukoricakrémlevest mutat be, amelyet egy isteni avokádó salsával bolondít meg. A krémleves elkészítése az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix Pro robotgéppel hihetetlenül egyszerű, hiszen nincs más dolgod, mint beletölteni a leves hozzávalóit és kiválasztani a 18 perces levesfőző programot, ahogy videónkban Anita is tette!
Salsa hozzávalói:
- 1 db avokádó kimagozva és apróra vágva
- ½ közepes méretű pirospaprika, ugyanolyan kockára vágva, mint az avokádó
- 1 ek olívaolaj
- só, bors
- 1 ek apróra vágott lilahagyma
- 2 ek friss koriander apróra vágva
- 1 db lime finoman reszelt héja és leve
- 1 db jalapeño szárral és maggal apróra vágva
Elkészítése:
Minden hozzávalót szépen, óvatosan összekeverünk, amíg az Art Mix elkészíteni a levesünket.
Kukorica krémleves hozzávalói:
- 5 közepes cső kukorica vagy 600 g-os konzerv
- 2-3 ek olívaolaj
- 2-4 gerezd fokhagyma zúzva
- ½ édes hagyma apróra vágva (én fehéret használok)
- 1 jalapeño paprika
- só
- 350 ml alaplé
- 150 g kókusztej (én a fémdobozost ajánlom ehhez)
- koriander és sörélesztő pehely a díszítéshez
Elkészítése:
Minden hozzávalót az ArtMixbe öntünk és elindítjuk a 18 perces főzési programot, hogy egy csodálatosan selymes, pikáns levest kapjunk.
Tálalás:
A forró levest roppanós kukorica chips-sel és a lágy avokádó salsával tálaljuk.
Jó étvágyat!
nincs hozzászólás