Konyha

Narancsos kacsa

A kacsa egy gazdag és ízletes fehérjeforrás, amely remek alternatíva a csirke vagy a pulyka mellett. Az értékes fehérjék mellett hasznos ásványi anyagokat is tartalmaz, például cinket. A cink kiemelten fontos az immunrendszer hatékony működéséhez és 100 gramm kacsahús a napi ajánlott cinkbevitel 17%-át fedezi. Szelénből is jelentős mennyiséget tartalmaz, amely a megfelelő pajzsmirigy-funkcióhoz szükséges, továbbá az egészséges idegrendszerhez elengedhetetlen B5 és B12 vitaminok is megtalálhatók benne.

Mivel a kacsahús viszonylag zsíros is lehet, fontos, hogy hozzáadott olaj vagy zsír nélkül készítsük el. Minden Zepter edényben lehet hozzáadott olaj, zsiradék és víz nélkül sütni vagy párolni. Az ilyen módon elkészített ételekben lényegesen több ásványi anyag és értékes tápanyag marad meg, ráadásul természetes aromáik is jobban élvezhetők. A Zepter edényekben készített ételek tehát nemcsak ízletesebbek, hanem egészségesebbek is lesznek!

Mai receptünk a narancsos kacsa, amely garantáltan sikert fog aratni családod vagy vendégeid körében!

HOZZÁVALÓK (2 személy részére):

  • 2 kacsamell filé (kb. 160 g / db)
  • 1 evőkanál ázsiai fűszerkeverék
  • 200 g tök
  • 200 g mángold
  • 2 evőkanál méz
  • 1 egész grapefruit
  • 1 egész gránátalma
  • 2 dl narancslé
  • 1 marék koriander (ízlés szerint ki is hagyható)
  • 3 evőkanál olívaolaj

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • Fektesd a húsfiléket egy Felix Zepter vágódeszkára és vágj a bőrbe háromszög alakú metszéseket, hogy főzés közben a kacsa zsírja kioldódhasson és így a hús szaftos, a bőr pedig ropogós lehessen.
  • Fűszerezd be a húsfilék mindkét oldalát az ázsiai fűszerkeverékkel.
  • Tedd a húsfiléket egy hideg (nem előmelegített) Quadra edénybe (Z-Q1927) olaj és víz nélkül, majd fedd le az edényt.
  • Állítsd az indukciós főzőlapot közepes hőfokra (160°C) és főzd 2 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 90°C-ra. Add hozzá a More Juice Press Frozen segítségével frissen préselt narancslevet, a gránátalmát és a mézet, majd főzd további 20 percig. 20 perc után vedd le az edényt a hőforrástól.
  • Tedd a tököt és a mángoldot egy hideg edénybe (Z-FP2016-SC) víz nélkül és fedd le.
  • Főzd alacsony hőfokon (90°C) 10 percig, majd vedd le az edényt a hőforrásról.
  • Vedd le a fedőt és locsold meg olívaolajjal.
  • Ha használsz koriandert is a recepthez, azt most add hozzá.
  • Tálald Rio Gold porcelánban.

Jó étvágyat! Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.