Receptek

Karamellizált körtés saláta mogyorós vinaigrette-tel

Az édes körte, a friss zöldségek és az omlós kéksajt együttese ismerős lehet, de mi lenne, ha még izgalmasabbá tennénk egy különleges mogyorós dresszinggel? Ezt a salátát rendkívül hamar el lehet készíteni, mégis remek kísérő az ünnepi fogásokhoz, hiszen pikáns ízei és ínycsiklandó színei biztosan maradandó élményt fognak nyújtani vendégeid számára.

HOZZÁVALÓK (4 adag):

  • 4 körte
  • 1 ek. méz
  • 1 grapefruit leve
  • 30 g vaj
  • 100 g rukkola
  • 1 fej saláta
  • ½ fej vörös cikória (radicchio)
  • 100 g kéksajt
  • 1 gránátalma
  • 1 marék pirított mogyoró

Az öntethez:

  • 60 g pirított mogyoró
  • 3 ek. balzsamecet
  • 70 ml olívaolaj
  • 1 grapefruit leve
  • 1 ek. méz
  • Himalája só
  • Bors

ELKÉSZÍTÉS:

  • Egy Quadra sütőtálban alacsony hőfokon olvaszd meg a vajat és a mézet. Amikor rotyogni kezd, add hozzá a körteszeleteket és a grapefruit levét.
  • Karamellizáld 3-4 percig, majd vedd le a hőforrásról.
  • Az öntethez a MixSy segítségével őröld addig a mogyorót, amíg krémszerű állagot érsz el. Ekkor add hozzá az öntet többi összetevőjét és keverd addig, amíg egységes öntetet nem kapsz.
  • Tálald a salátát Royal Gold Bordeaux porcelán tányérokra és tedd a körteszeleteket a tetejére.
  • Díszítsd gránátalmával, morzsolt kéksajttal és mogyoródarabokkal, végül pedig öntsd rá a mogyoró vinaigrette-tet.

Tipp: a megmaradt öntetet egy VacSy ételtárolóban még egy hétig elteheted!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.