Így főzz velünk!

Így készül a slambuc Kovács Axellel

Vajtó Laci a 20 éves Kerozin zenekar frontemberével, Kovács Axellel főz: slambucot készítenek, természetesen Zepter edényben, Zepter indukciós főzőlapon! Kíváncsiak voltunk arra, hogyan érezte magát Axel a műsorban, és milyen volt Zepter edényekben készíteni az ételt. Az alábbiakban olvashatjátok exkluzív miniinterjúnkat az énekessel.

Hogyan indult a Kerozin együttes története, immáron 20 éve?

Novemberben lesz pontosan 20 éve, hogy megjelent az első album, vagyis a Kerozin szent állata, a „Kismalac”. Bár nagyon ritkán eszek húst, de onnantól kezdve a legtöbb vidéki helyen sokszor még disznóvágás is volt a Kerozin tiszteletére. Sok esetben sértés lett volna elmagyarázni a vendéglátóinknak, hogy én nem akarok sertést enni, és miattunk végképp nem szeretném, ha disznók vére folyna, csak kitaláltunk egy ártatlannak szánt poénos nótát… de több iskolarádióst is kirúgtak annak idején, mert játszani merte a dalt a suliban és az egész iskola egyszerre kiabálta, hogy „Nem engedlek…” Szóval, ahogy azt kell. Figyelemfelkeltő és botrányos volt az indulás is…

Milyen gyakran szoktál főzni? Milyen ételeket szeretsz elkészíteni?

Viszonylag ritkán sütök-főzök. Leginkább tengeri kajákon kezdtem el gyakorolni, miután egy nyaralás alkalmával megkóstoltam olyan különlegességeket, mint a grillezett polip, rák és hasonló szörnyek. Ezek nekem jobban bejönnek, mint a szárazföldi állatok.

Egy görög hajóskapitány vezetett be a tradicionális receptek rejtelmeibe, de ahogy megmutatta az elkészítési módszereket, szinte azonnal el is felejtettem az infók minimum 60%-át, így magamra utalva itthon kifejlesztettem a saját receptjeimet.

Van a zenekarnak kedvenc étele? A turnékon hogyan tudjátok megoldani az étkezéseket?

Természetesen, ahogy nekem is, a csapatból mindenkinek ugyanúgy megvannak a kedvenc ételei, de a fellépések nem a gasztronómiai élvezetek hajhászásáról szólnak első körben. Ettől függetlenül szinte minden helyszínen hatalmas vendégszeretet fogadja a bandát. Én fellépés előtt soha nem eszem (mert borzalmas böfögve ordibálni a mikrofonba és közben tele hassal ugrálni), de buli után általában „terülj-terülj asztalkám” fogad a legtöbb helyen minket, így aztán a vendéglátóink jóvoltából csak választani kell a felkínált finomságok közül.

Hogyan érkezett a felkérés, hogy Vajtó Laci műsorában szerepelj, és miért pont a slambucot választottad?

Vajtó Laci felhívott, hogy Debrecenben jár, és otthon vagyok-e. Így kezdődött. Aztán kitaláltam a slambuc főzést és mivel fogalma sem volt, mi az, egyből nagyon örült a különlegességnek. Hozzátartozik, hogy ez egy alföldi étel, amit bográcsban készítenek. Annál nagyobb meglepetés volt számomra, hogy bogrács helyett egy Zepter edényt hozott a forgatásra meg egy indukciós lapot.

Mi volt a benyomásod a Zepter termékekkel kapcsolatban? Milyen érzés volt ezekkel az eszközökkel dolgozni, főzni, milyen tulajdonságukat emelnéd ki?

A bográcsot és a füstös ízt ugye nehezen lehet pótolni, de megpróbáltuk. Ezzel ugyan minden hagyományos receptet meggyalázva, de elkészítettük saját magunk módján a „Slambuc a’la Axel&Vajtó” ételkülönlegességet. A végeredmény hasonló volt a tradicionális verzióhoz, de mindenképpen sokkal gyorsabb és könnyebb volt így főzni, mint tüzet rakni és órákig kavargatni a bográcsban.

Minden egyéb részlet kiderül a videóból:

 

 

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.