Receptek

Gombás orecchiette

Ez a krémes gombás tésztaétel egyszerű és pillanatok alatt elkészíthető! A gomba karakteres íze a vegetáriánusok és a húsevők számára is élvezetes, a lágy mascarpone pedig kellemesen krémessé teszi a receptünkben szereplő fogást.

Gombás orecchiette recept - egészséges főzés víz és olaj nélkül!

Gombás orecchiette recept – egészséges főzés víz és olaj nélkül!

Bármilyen hihetetlenül hangzik, ezt az ételt víz és olaj nélkül készítettük el – igen, a tésztát is víz nélkül főztük meg! A Zepter Masterpiece edények kiemelkedő minőségű 316-L nemesacélból készülnek, így alacsony hőfokon lehet bennük főzni és a legtöbb étel elkészítésekor nem kell semmilyen folyadékot hozzáadni, mert az ételek víz vagy olaj nélkül sem tapadnak le bennük. Az alacsony hőmérsékletű, hozzáadott víz és olaj nélküli főzésnek köszönhetően az alapanyagokban található természetes tápanyagok és jellegzetes aromák nem vesznek el a főzés közben. Az innovatív URA tapadásgátló technológiának köszönhetően a Masterpiece edényekben az ételek nem ragadnak oda az edényhez, az edények korrózióállóak és nem tartalmaznak PTFE vagy PFOA bevonatokat, tehát főzés közben nem oldódnak ki belőlük mérgező anyagok!

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g vegyes gomba
  • 500 g spárga
  • 100 g enoki (téli fülőke) gomba
  • 100 g zöldborsó
  • 50 g rukkola
  • 100 g mascarpone
  • 1 ek. pesztó
  • Bors

ELKÉSZÍTÉS:

  • Tedd a vékonyra szeletelt spárgát, a nagyobb darabokra aprított gombát, a borsót, a többszínű orecchiette tésztát és az enoki gombát egy hideg (nem előmelegített) Zepter serpenyőbe víz és olaj nélkül, majd fedd le.
  • Főzd 2 percig közepes hőfokon (160°C), majd csökkentsd a hőmérsékletet 90°C-ra és főzd további 10 percig.
  • Kapcsold ki a hőforrást, vedd le a fedőt a serpenyőről és keverd hozzá a felaprított rukkolát, a borsot, a mascarponét és a pesztót.
  • Tálald Zepter Rio vagy Flora porcelánban.

Jó étvágyat!

Petra Geric séf

 

A Zepter edényeit keresd tanácsadóinknál, bemutatótermeinkben vagy a webshopunkban. Ha kérdésed van, bátran írj nekünk!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.