Konyha

EGÉSZSÉGES ÉTELEK GYORSABBAN ÉS ÍZLETESEBBEN, HOZZÁADOTT VÍZ ÉS ZSIRADÉKOK NÉLKÜL!

GYORSABBAN, ÍZLETESEBBEN ÉS EGÉSZSÉGESEBBEN!

Gyorsabban, ízletesebben és egészségesebben a Zepter Masterpiece edényekkel

Gyorsabban, ízletesebben és egészségesebben a Zepter Masterpiece edényekkel

Ha megkóstolod a Zepter főzőrendszerben készített ételeket, az ízek új világa tárul fel előtted. A korszerű technológiával előállított edényekben megfőzött fogások egyrészt feltöltenek energiával, másrészt a Zepter Masterpiece edényekből – sok más hagyományos edénnyel ellentétben – nem oldódnak ki mérgező vegyületek főzés közben, így nem jelentenek egészségi kockázatot.
Ha kipróbálod az edényeinket, akkor azonnal észre fogod venni, hogy a hozzáadott víz és zsiradék nélkül főzött ételek étvágygerjesztőbben néznek ki, mivel az alapanyagok jobban megőrzik színüket, formájukat és állagukat; ízletesebbek, mert jobban érvényesülnek bennük a természetes aromák; valamint egészségesebbek is, ugyanis a főzés közben nem vesznek el az alapanyagokban lévő értékes tápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek). Azt is érdemes kiemelni, hogy a Zepter edényekben az alapanyagok nem zsugorodnak össze (így nem vész kárba a húsok és zöldségek egy része), nem tapadnak le az edény aljára, nem égnek oda, továbbá nem keletkeznek belőlük mérgező zsiradékok vagy rákkeltő anyagok (pl. akrolein).

HOGYAN FŐZZ VÍZ NÉLKÜL?

Főzés hozzáadott víz nélkül

Főzés hozzáadott víz nélkül

Amikor hozzáadott víz nélkül főzöl, mindig hideg (nem előmelegített) edénybe helyezd a frissen megmosott alapanyagokat és vagy hagyd üresen az edény ¼-ét, vagy pedig hagyj legalább 3 cm helyet az edény peremétől, majd fedd le az edényt.
A lefedett edényt tedd a tűzhelyre és közepes vagy magas hőfokon melegítsd addig, amíg a fedő termokontrolljának mutatója el nem ér a „nedves” skála zöld mezőjének közepéig. Ekkor csökkentsd a hőfokon minimumra. Az edényben lévő étel a saját levében párolódik majd tovább.
Az edényben párolódó ételből felszabaduló gőz felszáll az edény tetejéhez. Mivel a fedő mindig hidegebb az edénynél, a gőz kicsapódik a fedőn. Ez a tápanyagokban gazdag folyadék így visszacsöpög az ételre. Ez a zárt rendszerű folyamat addig ismétlődik, amíg az étel készre nem párolódik.
Az edény széle és a fedő között létrejövő vízgyűrű hermetikusan lezárja az edényt. A főzés nagyjából 20 percet vesz igénybe.

HOGYAN SÜSS ZSÍR NÉLKÜL?

Sütés hozzáadott zsiradék nélkül

Sütés hozzáadott zsiradék nélkül

Amikor hozzáadott zsiradék nélkül sütsz, mindig előmelegített edénybe tedd a húst. Az üres edényt lefedve tedd a tűzhelyre, majd maximális hőfokon melegítsd 4 percig.
Az edény akkor áll készen a sütésre, amikor a fedő termokontrolljának mutatója elérte a „száraz” skála zöld mezőjének közepét vagy ha egy kis vizet cseppentesz az edény aljára és a vízcseppek „gyöngyökként” szaladnak az edény alján. Tedd a húst az előmelegített edénybe és nyomd le az edény aljára, hogy megpiruljon. 30-60 másodperc után fordítsd meg a húst és a másik oldalát is nyomd az edény aljához. Hagyd így amíg el nem készül.
Vedd le minimálisra a hőfokot, majd zárd el a hőforrást vagy vedd le az edényt a tűzhelyről. Attól függően használj fedőt, hogy milyen sütési módszert alkalmazol. A sütési folyamat kb. 10 percet vesz igénybe.

A ZEPTER EDÉNYEKKEL ÉRTÉKES ALAPANYAGOKAT, ENERGIÁT, IDŐT ÉS PÉNZT TAKARÍTHATSZ MEG, DE AMI A LEGFONTOSABB, HOGY SEGÍTENEK MEGVÉDENI AZ EGÉSZSÉGED!

Ebben a cikkben további tippeket, praktikákat, valamint recepteket találsz a Zepter edények használatával kapcsolatban.

Edényeinket megtalálod webshopunkban, ahol kedvező részletfizetési lehetőségek is rendelkezésedre állnak.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.