Szerviz hírek

Zepter edények használata indukciós főzőlapokon

D, LD, TF és Z sorozatú Zepter edények használata indukciós főzőlapokon

 

A Zepter, igazodva a konyhatechnológia fejlődéséhez, 2004-től kezdődően kezdett el indukciós főzésre alkalmas edényeket forgalmazni. Mivel a Zepter edények ún. ausztenites rozsdamentes acélból készülnek (AISI 304 és 316L), mely a hozzáadott nikkel miatt nem mágnesezhető, mely az indukciós főzéshez elengedhetetlen, a Zepter az edények többrétegű aljába egy mágnesezhető réteget épített be. A mágnesezhető réteg a TF sorozatú edények csontszínű verziójánál került először beépítésre.

Ezzel összhangban az ennél jóval korábbi edényverziók, így a ’D’ és ’LD’ sorozatú edények nem tartalmaznak mágnesezhető réteget, így indukciós főzésre nem alkalmasak.

 

A TF sorozatú edények, fekete thermo kijelzővel (és műanyag betétekkel a fogantyúkban) gyártott változatai szintén nem tartalmaznak mágnesezhető réteget, így indukciós főzésre nem alkalmasak.

 

A TF sorozat, csontszínű thermo kijelzővel (és műanyag betétekkel a fogantyúkban) készült edényeinél került először beépítésre a mágnesezhető alj, kivéve a TF-038-38-Z, illetve a TF-080-38 jelzésű edényeket. Mivel az átállás fokozatosan zajlott le, a két felsorolt edényen felül is előfordulhatnak mágnesezhető alj nélküli, indukciós főzésre alkalmatlan, csontszínű thermo kijelzővel ellátott TF edények is. A 2004-2006 között vásárolt edények között a legvalószínűbb ezek előfordulása. Megkülönböztetésként az indukciós főzésre alkalmas edények csomagolására felkerült az indukciós főzés szimbólum.

 

A legújabb Z sorozat edényei már mind alkalmasak az indukciós főzésre.

 

Ha nem biztos benne, hogy az edényei alkalmasak-e az indukciós főzésre, akkor egy mágnes segítségével Ön is ellenőrizheti. Közelítsen egy mágnest az edény aljához. Amennyiben a mágnes megtapad az edény alján, az edény alkalmas lesz az indukciós főzésre, ellenkező esetben nem. Természetesen úgy is elvégezheti az ellenőrzést, hogy felhelyezi az edényét egy indukciós főzőlapra, majd bekapcsolja. Az indukciós főzésre alkalmas edényekben rövidesen a hőmérséklet emelkedését fogja tapasztalni, míg az arra alkalmatlan edényekben nem fogja érzékelni a hőmérséklet emelkedését.

 

Sajnos a Zepter egyelőre nem tud olyan megoldást ajánlani Önnek, mely révén a régi edényeit alkalmassá tudná tenni az indukciós főzésre, viszont ajánljuk szíves figyelmükbe legújabb Z sorozatú indukciós edényeinket, melyeket webshopunkban megtekinthet és meg is vásárolhat. Aktuális akcióinkról és kedvezményes összeállításainkról kereskedőinktől kaphat tájékoztatást.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.