Így főzz velünk!

Világhírű énekesnő Zepter edényben készítette kedvenc ételét

Megtiszteltetés számunkra, hogy Vajtó Laci műsorában egy világhírű énekesnő is főzött a Zepter Masterpiece edényeiben. A művésznő egy jamaicai specialitást mutatott meg a hazai közönségnek:

Sheyla Bonnick 2019. karácsonyakor adott interjút a Zepter Magazinnak. ahol első benyomásairól és általában az egészséges táplálkozásról kérdeztük őt.

Zepter Magazin: Ön a Sounds of Boney M énekeseként bejárta az egész világot és számtalan kultúrával találkozott. A műsor közben többször célzott arra, hogy ezt az ízletes ételt megpróbálja egészséges változatban elkészíteni. Mit tapasztal, a világ különböző pontjain mennyire figyelnek az emberek az egészséges életmódra?

Sheyla Bonnick: Nem eléggé. Még nagyon sok tennivaló van ezen a téren, ugyanakkor már olyan apró változtatásokkal is sokat javíthatunk a helyzeten, mint például a só, a zsiradékok, és a szénhidrát csökkentése, illetve forrólevegős sütő használata az olajban vagy zsírban sütés helyett. Lehetőleg ne panírozva készítsük el az ételeket, mert az rettentő egészségtelen. Persze alkalmanként azért „bűnözhetünk” egy kicsit…

ZM: Van-e olyan régió, ahol az egészséges étkezés igazán nagy hangsúlyt kap?

SB: Nem tudom biztosan, talán Japán. De azért van néhány olyan régió, ahol jellemzően egészségesebben táplálkoznak, mint máshol. Pl. Spanyolországban, Portugáliában és Dél-Amerikában több halat, zöldséget és olívaolajat esznek az emberek, és olajban sütés, panírozás helyett inkább grilleznek.

ZM: Tapasztalatai szerint van-e összefüggés az egészséges étkezésre irányuló törekvés és az adott régióban tapasztalható általános életszínvonal között?

SB: Ebben nem vagyok teljesen biztos és nem akarok rossz választ adni. A világnak vannak olyan részei, ahol magas az életszínvonal, de mégsem táplálkoznak túl egészségesen – pl. a skandináv országokban vagy Németországban sok ártalmas zsiradékot és sertéshúst fogyasztanak, ugyanakkor Japán egy jó példa lehet a kérdésben felvetett összefüggésre.

ZM: Egyértelmű, hogy az Ön számára fontos az egészséges étkezés. De van-e még más titka annak, hogy ennyire csodálatos, kirobbanó formában láthatjuk Önt mindig?

SB: Ó, először is nagyon köszönöm a kedves szavait! Nos, az egészséges táplálkozáson kívül kedvelem a sportot és rendszeresen járok edzőterembe; drága kozmetikumokat használok; sok gyömbért fogyasztok; rengeteget nevetek; sok időt töltök érdekes, szórakoztató emberekkel; és a legtöbb esetben igyekszem pozitívan gondolkodni. Az állatok is szeretem, sokat adnak számomra. Lényegében olyan vagyok, mint egy nagy gyerek! 🤣🤣

ZM: Miért pont ezt az ételt készítette el a műsorban?

SB: Ez az étel a saját kultúrám része és úgy gondoltam, hogy jó lenne ezt megmutatni a helyi közönségnek. Ráadásul isteni finom, igaz, nem a legegészségesebb…

ZM: Milyenek voltak az első benyomásai a Zepter főzőedényeivel kapcsolatban?

SB: Nagyon jó bennük főzni és egyszerű őket elmosni, ami mindig egy fontos szempont. Ezen felül még jól is néznek ki.

ZM: Korábban használt-e már Zepter terméket és ha igen, akkor miket?

SB: Eddig nem használtam, de remélem, hogy a jövőben még lesz rá alkalmam.

ZM: Kóstolta-e a hagyományos magyar konyha ízeit? Van-e kedvence és mit gondol a magyar gasztronómiáról?

SB: Igen, már sokszor. Imádom, ahogy a magyar ételek fűszerezését és azt, ahogy a paprikát használják. Nagyon szeretem a magyar bablevest. Érdekes, de gyakorlatilag teljesen megegyezik a mi „Monday Ben” levesünkkel, még a benne lévő hús is ugyanolyan. Annyi a különbség, hogy mi nem használunk tejfölt. Ugyanakkor ha őszinte akarok lenni, akkor meg kell jegyeznem, hogy a magyar konyha jellemzően nem túl egészséges, nagyon sok a transzzsír…

ZM: Mikor láthatjuk Önt legközelebb Magyarországon fellépni?

SB: A következő fellépésem 2019. december 30-án lesz, de még nem tudom biztosan, hogy hol. A menedzserem időben tudni fogja. Két fellépésünk lesz még.

ZM: És végül üzen-e valamit a Zepter Magazin olvasóinak?

SB: Sok szeretettel kívánok Önöknek boldog karácsonyt és pozitív, termékeny új évet!

 

Nagyon köszönjük művésznő kedves szavait és természetesen a magyar Zepter Team és olvasóink nevében is békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.