Receptek

Mézben pácolt csirkeszárnyak

HOZZÁVALÓK:

·       10 csirkeszárny (szedd 2 részre a szárnyakat)
·       1 gerezd fokhagyma
·       2-3 evőkanál méz
·       1 teáskanál curry
·       1 teáskanál majoránna
·       1 teáskanál oregánó
·       0,5 teáskanál kakukkfű
·       2 evőkanál szójaszósz (light)
·       1/4 teáskanál cayenne bors

ELKÉSZÍTÉS:

·       Mosd meg, majd törölgesd le papírtörlővel a csirkeszárnyakat. Szedd két részre a szárnyakat.
·       Egy VacSy tárolóedényben pácold be a húst szójaszósszal, a fenti curry mennyiség felével és egy gerezd zúzott fokhagymával legalább 30 percig (hosszabb ideig is pácolhatod).
·       Tegyél egy edényt az indukciós főzőlapra, önts bele mézet és kapcsold be a hőforrást közepes fokozaton.
·       Folyamatosan kevergesd a mézet az edényben. Először buborékos lesz (habzani kezd), majd pár pillanaton belül arany színűvé válik.
·       Ez a folyamat nagyon gyors, ezért fontos, hogy figyelj oda. Amint a méz aranybarna színűvé válik, azonnal tedd bele a szárnyakat.
·       (vigyázz, mert ha lekésed ezt a pillanatot, akkor a méz oda fog égni).
·       Keverd össze a megmaradt fűszereket és szórd be velük a húst. A fűszerek felét tedd félre a hús másik oldalára.
·       Süsd meg a húst a mézben nyitott edényben 140-160°C-on. Mikor a hús egyik oldala már megpirult, fordítsd meg és szórd rá a maradék fűszereket a másik oldalára. Ezt az oldalt is pirítsd meg.
·       Ha a méz elkezdene sötét színűvé válni, akkor állítsd kisebb fokozatra a hőforrást.
·       A pirítás után fedd le az edényt és csökkentsd a főzési hőmérsékletet 90°C-ra, majd hagyd a húst puhulni 15-20 percig. Egy villával ellenőrizd a hús állapotát.
·       Amikor a hús már puha, akkor vedd le a fedőt, növeld a hőfokot és sűrítsd be a szószt, hogy a végén egy sűrű „krém” maradjon, ami rátapad a szárnyakra.
·       Kenyérrel vagy rizzsel tálald.

Jó étvágyat!

 

*Főzés közben szükség szerint állítsd a hőmérsékletet. Mindig figyelj a mézre, mert hamar odaéghet, ha túl forró az edény alja.

**Ha nem szereted a fűszeres ételeket, akkor használj kevesebb cayenne borsot.

 

Az egészséges főzéshez szükséges edényeket, kellékeket és kiegészítőket megtalálod a webshopunkban.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.