Egyéb

Meghökkentő párosítások, merész dzsúszok

Most három olyan dzsúszreceptet mutatunk, amihez a hozzávalók elsőre meghökkentő és merész párosításnak tűnhetnek. Mi mindhármat kipróbáltuk, és bizton állíthatjuk, hogy nagyon finomak! Kipróbálnád? Az elkészítésükhöz a More Juice Press-t ajánljuk, amit kipróbálhatsz tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben.

Epres-kaliforniai paprikás dzsúsz

Az epres-kaliforniai paprikás dzsúsz kiváló immunerősítő és hatékony antioxidáns hatással rendelkezik. A harmonikus színvilág érdekében használj piros színű paprikát!

Hozzávalók (2 adag):

½ piros színű kaliforniai paprika

30 szem eper

1 ½ evőkanál agávé szirup

Elkészítés:

  1. Mosd meg a paprikát. Távolítsd el a csumáját és a magokat, majd szeleteld fel.
  2. Mosd meg és csumázd ki az epret.
  3. Préseld ki a hozzávalókat – az eperrel kezdd.
  4. A frissen préselt dzsúszhoz önts agávé szirupot, alaposan keverd el, majd szolgáld föl.

 

Répás mangó dzsúsz

Ez a répás-mangós ital tele van A- és C-vitaminnal, amelyek közismerten fontos szerepet játszanak az immunrendszer erősítésében. A répa javíthatja a látást és csökkentheti a daganatos betegségek, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. A répában található rostok igen hasznosak az emésztés számára. A mangó és a répa együttese íz és tápérték szempontjából is nyerő kombináció.

Hozzávalók (2 adag):

2 mangó

1 répa

1 ½ evőkanál agávé szirup (ha édesebb italt szeretnél)

Elkészítés:

  1. Mosd meg és szeleteld föl a répát. Hámozd meg, magozd ki, és szeleteld föl a mangót.
  2. Préseld ki előbb a mangót, majd a répát.
  3. Adj agávé szirupot az elkészült italhoz. Alaposan keverd meg és szolgáld föl.

 

Kiwis-káposztás dzsúsz

Ha éppen diétázol, ez az ital ideális lesz a számodra. A kiwi és a káposzta kevés kalóriát tartalmaznak, ennek ellenére rendkívül értékes C- és K-vitamin források, továbbá jelentős mennyiségű étkezési rostot is tartalmaznak. Ha még tartalmasabbá szeretnéd tenni az italt, akkor a préselés során keletkező rostok egy részét is hozzákeverheted az elkészült dzsúszhoz.

Ez az ital remek méregtelenítő, azonban ha a méregtelenítés a cél, akkor érdemes kihagynod az agávé szirupot a receptből.

Hozzávalók (2 adag):

½ csésze káposzta

6 kiwi

½ csésze tej

1 ½ evőkanál agávé szirup

Elkészítés:

  1. Mosd meg és aprítsd fel a káposztát.
  2. Tölts fel egy fazekat vízzel. Tegyél bele egy csipetnyi sót és forrald föl.
  3. Tedd a káposztát a forró vízbe és főzd 2 és ½ percig. Amikor kész, tedd félre és hagyd kihűlni.
  4. Hámozd meg és darabold föl a kiwiket.
  5. Préseld ki a kiwiket, majd a káposztát.
  6. Add hozzá a tejet és az agávé szirupot az elkészült dzsúszhoz. Alaposan keverd el, majd szolgáld föl az italt.

Tippek:

  • Ebben a receptben 3,25%-os zsírtartalmú tejet használtunk, de ha szeretnéd csökkenteni az ital kalória- vagy zsírtartalmát, akkor használhatsz zsírszegény tejet vagy szójatejet is.
  • Amennyiben éppen fogyókúrázol, mellőzd az agávé szirupot.
  • Amennyiben éppen léböjt kúrát tartasz, tej helyett használj vizet és mellőzd az agávé szirupot.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.