Egészség

Itt az idei allergiaszezon – Mit tehetsz ellene?

Napjaink népbetegsége az allergia, ami akár februártól októberig is elhúzódhat. Allergiának nevezzük azt a jelenséget, amikor a szervezet immunrendszere kórosan reagál általában ártalmatlan anyagokra – ún. allergénekre. Ezek leggyakrabban a poratka (pontosabban annak a széklete!), különböző pollenek, állati bőrdarabkák, élelmiszerek, rovarok csípése.

Milyen tüneteket vált ki az allergia?

Az allergia nagymértékben hozzájárul a légúti megbetegedések, az asztma kialakulásához, ekcémához. A leggyakoribb tünetek a szénanátha és a csalánkiütés. Ezt követi a viszketés és a súlyosabb allergiás reakciók, mint vérnyomásesés, eszméletvesztés (!), vagy fulladás (anaphilaxis). Ezekben az esetekben haladéktalanul mentőt kell hívni a beteghez, mert orvosi segítség nélkül a beteg akár életét is vesztheti.

Az OKI korábbi felmérése szerint a lakosság mintegy 20 százalékánál diagnosztizáltak pollenallergiát, de egyes becslések szerint valójában legalább az emberek 30 százaléka szenvedi meg ily módon a jóidőt. Az allergiás betegségek legnagyobb hányadát a különböző növények virágpollenjeiben, azaz hímivarsejtjeiben lévő fehérjék váltják ki. A szaporodáshoz nélkülözhetetlen, szabad szemmel nem látható sejteket leginkább a rovarok vagy a szél közvetítik a növények között. Mivel az allergiát okozó pollenek nagy része igen könnyű, a légáramlatok segítségével terjednek szét a levegőben. A szaporítóanyag a légutakon keresztül jut a szervezetbe, enyhe vagy súlyos panaszokat okozva.

A kora tavasztól június végéig virágzó fák pollenjeire lényegesen kevesebb ember érzékeny, mint az egyéb növényi vagy környezeti allergénekre. A virágzási idő fajtánként változó, azonban a keresztallergia kialakulása miatt tartós panaszokat is okozhat, leginkább kötőhártya-gyulladást, de előfordulhat a fapollenekre érzékenyeknél szénanátha és asztmás roham is. A pollenallergiában szenvedő betegek számára fontos a virágzások idejének ismerete, amelyekről a pollenjelentések adnak felvilágosítást.

A tiszta levegőt egy jó minőségű légtisztítóval állíthatod elő, de ügyelj arra, hogy valóban minőségi készüléket válassz!

A Zepter a Therapy Air Ion készüléket ajánlja

Sajnos az allergiádat nem tudunk meggyógyítani, de a Therapy Air Ion használatával pollenmentessé teheted otthonodat és nyugodtabbá az egész család pihenését. A Therapy Air Ion ötlépcsős szűrőrendszere eltávolítja otthonod levegőjéből a polleneket és a gombaspórákat és ezt a Winkens & Kramer független teszt intézet, valamint a Tokyoi Mezőgazdasági és Technológiai Egyetem laboratóriumi tesztjei is igazolják. Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy a Therapy Air Ion miként könnyítheti meg mindennapjaidat, nézd meg a videót:

A kinti levegő minőségét nem tudod befolyásolni, de az otthonodban biztosíthatod a szervezeted számára a legjobb minőségű levegőt. Képzeld el, hogy a svájci hegyvidék kristálytiszta levegőjét szívod be minden nap, és nem kell az allergia és az asztma miatt aggódnod legalább otthon…

A Zepter Therapy Air Ion technológiája minden lehetséges igényt kielégít, sőt egyes baktériumokat is elpusztít. Lássuk az 5 szűrőt és funkcióikat:

  1. Elektrosztatikus előszűrő: a por, a penész, a hajszálak, kisállatszőrök és hámsejtek kiszűrésére.
  2. Középszűrő: a finom port, az egy mikronnál nagyobb baktériumokat, a polleneket szűri, és védi a HEPA szűrőt.
  3. HEPA szűrő: Kiszűri a legkisebb porszemeket és a dohányfüstöt is, miközben az antibakteriális tiabendazol eltávolítja a mikroorganizmusokat és penészspórákat.
  4. Ezüst allergiapajzs: Az antiallergén szűrő ezüst, apatit és antibakteriális hatóanyagok keveréke, mely rendkívül hatékony a legionella ellen. Páfrányfenyő kivonatot tartalmaz.
  5. Aktív szénszűrő: Eltávolítja a kellemetlen szagokat, és az egészségre káros anyagokat.

Ez a forradalmi, ötszűrős technológia nagyjából 220.000 negatív iont generál köbcentiméterenként; ez a Föld legegészségesebb részeire jellemző ion-mennyiség.

A Therapy Air Ion-t megvásárolhatod webshopunkban, sőt, kereskedőinknél ki is próbálhatod.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.