30 éves a Bioptron

A Bioptron hiperfény az állatok gyógyításában is nagy segítség

A BIOPTRON fényterápia állatorvosi alkalmazása – egy díjlovagló póni sebének gyógyítása

Mrs. Lydecken az Angel nevű póni gazdája.

Az év elején, 2020.01.20-án reggel baleset történt Angel istállójában, amelynek következtében a póni lába beszorult a boxának ajtajába. Amikor kiszabadították egy nagy, súlyos sebet találtak a lábán.

Senki nem gondolta, hogy ebből fel fog épülni.

Azonnal megműtötték a póni lábát, majd egy héttel később további beavatkozásokat végeztek rajta a Viik Egyetem állatkórházában Finnországban.

A sebet bekötötték, az első hét után a kötést háromnaponta cserélték. Két hét után eltávolították a kötéseket – ekkor kezdtük Bioptron fényterápiával kezelni a póni lábát naponta kétszer 10 percig, 1 hónapon keresztül. Ezt követően csökkentettük a kezelési időt napi egyszer 10 percre és így folytattuk 3 hónapon keresztül. A 3 hónap elteltével átálltunk a háromnaponta végzett egyszer 10 perces kezelésre, amelyet a mai napig végzünk.

Angel ma már jól van és újra részt vesz a finn díjlovagló versenyeken, méghozzá nagyon jó eredményekkel. 6 futamból egyet megnyert, két futamon második helyezést ért el, egyszer pedig harmadik helyen végzett.

A Bioptron kezelés jelentősen segítette a felépülését. Angel esete mutatja, hogy a Bioptron hiperfény terápia nem csak az emberek, hanem az állatok egészségére is rendkívül kedvező hatást gyakorol.

Raija Lydecken a következőt fűzte hozzá: „Nagyon elégedettek vagyunk a Bioptron lámpával. Meggyőződésem, hogy nélküle sokkal lassabban gyógyult volna meg a póni, sőt, jó eséllyel egyáltalán nem épült volna fel. Borzalmas volt a sérülése.”

Az állatok nehezen viselik, ha egy sérülés miatt korlátozzák a mozgásukat, hiszen nem értik, hogy miért nem szaladhatnak úgy, ahogy addig megszokták. A Bioptron hiperfény felgyorsítja a sebgyógyulási folyamatokat, így az állatok számára hamarabb véget érhet ez a kellemetlen időszak.

 

Angel állapota a következőképpen alakult:

Angel lába sérülés után 1 héttel

Angel lába a sérülés után 1 héttel

 

Angel lába sérülés után 2 héttel

Angel lába a sérülés után 2 héttel

 

Angel lába a sérülés után 1 hónappal

Angel lába a sérülés után 1 hónappal

 

Angel lába a sérülés után 2 hónappal

Angel lába a sérülés után 2 hónappal

 

Angel lába a sérülés után 8 hónappal

Angel lába a sérülés után 8 hónappal

 

A Bioptron fényterápiás készülék és a hozzá tartozó hiperpolarizációs szűrő elérhető webshopunkban – akár kedvező hitelkonstrukcióval is.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.