Receptek

Homársaláta

Legközelebb, ha fontos vendégeket vársz vagy ha egyszerűen csak szeretnéd lenyűgözni vendégeidet, akkor bátran légy egy kicsit extravagáns! Mai receptünkben a párolt homárt frissítő salátával párosítottuk – tökéletes fogás különlegesebb alkalmakra, amikor nem árt egy kis „extra”.

Homársaláta

Homársaláta

A Zepter Masterpiece edények lehetővé teszik, hogy főzés helyett pároljuk a homárt, így a hús megőrzi finom zamatát és lágyságát. A mangó, az avokádó, valamint a citromos-narancsos dresszing még jobban kihozza a homár ízét anélkül, hogy elnyomná azt.

Homársaláta

Homársaláta

Dobd föl a téli napokat valami újdonsággal!

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg homár
  • 1 marék rozmaring
  • 200 g koktélparadicsom
  • Víz (Aqueena víztisztítóval tisztítva)
  • 1 mangó
  • Petrezselyem
  • 1 avokádó
  • 100 g rukkola
  • 1 narancs leve
  • ½ citrom leve
  • Citromlé
  • 50 g bazsalikom
  • 1 dl olívaolaj
  • Bors
  • Chili

 

ELKÉSZÍTÉS:

  • Tedd a homárt a rozmaringgal és a koktélparadicsomok felével együtt egy hideg (nem előmelegített) Z-V3025Z Zepter grilledénybe, majd önts rá némi tisztított vizet
  • Állítsd a főzési hőfokot 160°C-ra és párold 2 percig, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és párold további 20 percig lefedve
  • Amíg a homár párolódik, aprítsd fel a mangót, az avokádót, a petrezselymet és a megmaradt koktélparadicsomokat
  • A saláta elkészítéséhez keverd össze a felaprított zöldségeket és a petrezselymet egy tálban, majd ízesítsd narancs- és citromlével, borssal, chilivel, olívaolajjal és bazsalikommal
  • Tálald a homárt salátaágyon, Rio Gold porcelánban

Jó étvágyat!

Petra Geric séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.