Friss

ArtZept formatervezői pályázat 2019-ben is!

ZEPTER INTERNATIONAL FORMATERVEZŐI PÁLYÁZAT ARTZEPT 2019

A ZEPTER INTERNATIONAL ÖRÖMMEL MUTATJA BE A 16. ARTZEPT FORMATERVEZŐI PÁLYÁZATOT! 2019 TÉMÁJA:

FÜRDŐSZOBAI KIEGÉSZÍTŐK

FUNKCIONÁLISAN STÍLUSOS TÁRGYAK

Az idei pályázati kiírás témája: FÜRDŐSZOBAI KIEGÉSZÍTŐK – FUNKCIONÁLISAN STÍLUSOS TÁRGYAK. A fürdőszobai kiegészítők formatervének jelentősége egyre nagyobb, hiszen az emberek igen közeli kapcsolatban vannak ezekkel a tárgyakkal, nap mint nap használják őket. A különféle fürdőszobai kiegészítők puszta funkcionalitásuk mellett mélyebb, árnyaltabb, sőt, szimbolikus jelentőséggel is bírnak. Személyes imázsunkat folyamatosan, minden nap építjük. A fürdőszoba kiegészítői egyéni bájt és stílust kölcsönöznek a helyiségnek, ezen felül kényelmesebbé, otthonosabbá is teszik azt. A kiegészítők megválasztása művészet – egy olyan folyamat, amely az ízlés formálása mellett esztétikusabb, hívogatóbb környezetet is eredményez.

Egy fűtött törölközőtartóval például egy wellness-szálló luxusát csempészhetjük a fürdőszobába, gondoskodva arról, hogy mindenki számára tökéletes, száraz törölközők álljanak rendelkezésre, amikor szükségük van rá.

Szappantartó nélkül a szappan ragacsos masszává ázna a mosdó szélén, törölközőtartó nélkül a törölközőink a földön hevernének, WC-papír tartó nélkül pedig csak útban lenne a toalettpapír-tekercs.

A szekrények – akár falra szerelt, akár különálló darabokról van szó – önmagukban is egy helyiség meghatározó elemei lehetnek, amelyek összefogják a design-t, megteremtik a különböző elemek közötti vizuális harmóniát és egyúttal praktikussá, felhasználóbaráttá is teszik az adott lakókörnyezetet.

Az apró részletek, a kisebb kiegészítők adhatják meg azokat az utolsó simításokat egy fürdőszobának, amelyeknek köszönhetően minden alkalommal élmény lehet betérni oda. Ilyen kiegészítő lehet egy ízléses fogkefetartó, egy színes zuhanyzófüggöny, egy trendi tárolókosár vagy egy tetszetős kis szemetes – segítségükkel lenyűgöző kompozíciót alkothatunk, amely kiemelkedik az átlagos fürdőszobák sorából, és exkluzív hatást kelt.

A korábbi évek ArtZept pályázataihoz hasonlóan ezúttal is bízunk az Önök kreativitásában és fantáziájában, ezért nem szabunk határokat. A pályázat egyetlen keretét a szépség és a funkcionalitás szinergiája adja, amelyben szinte végtelen lehetőség rejlik.

A pályázatok közül a Zepter International által kijelölt szakmai zsűri választja ki a téma legsikeresebbnek ítélt műveit.

 

A PÁLYÁZAT LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2019. OKTÓBER 31. JELENTKEZZEN MOST!

FŐDÍJ – 10 000 €

2. HELYEZETT – 4 000 € értékű Zepter termék, melyet a díjazott választhat ki katalógusunkból

3. HELYEZETT – 3 000 € értékű Zepter termék, melyet a díjazott választhat ki katalógusunkból

 

PROMÓCIÓS KÜLÖNDÍJ egy pályázaton részt vevő művész munkájának népszerűsítésére

A Zepter International képviselői által kiválasztott egy vagy több pályamunka kis szériás gyártásba kerül (max. 100 db), és cégünk az így készült darabokat kiállítja a Zepter irodaépületeiben vagy üzlethelyiségeiben, a világ minden táján. A kiállított pályaművek mellett jól látható módon feltüntetjük a pályázó nevét.

A különdíjat bármelyik pályázó megnyerheti, beleértve az első három díj nyerteseinek valamelyikét is.

 

16. ARTZEPT FORMATERVEZŐI PÁLYÁZAT, 2019

FÜRDŐSZOBAI KIEGÉSZÍTŐK

FUNKCIONÁLISAN STÍLUSOS TÁRGYAK

PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT

Részvételi feltételek

 1. A pályaműnek új, egyedi alkotásnak kell lennie, amely megfelel a kiírás témájának, funkcionálisan, illetve esztétikailag is minőséget képvisel, és akár kis szériás gyártásra is alkalmas lehet.
 2. A pályamunkákat CAD/CAM vagy CAID szoftverrel (pl. Catia, Solid Works, ProE, Alias/Wavefront, Rhinoceros, stb.) készített életnagyságú, geometriailag pontos, részletesen kidolgozott 3D modellek formájában várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell nagy felbontású renderelt képeket is, amelyek világosan mutatják a tervezett tárgy formáját, méreteit, anyagát, az alkalmazott felületképzési technológiát, a burkolatát/borítását, és a funkcióját.
 3. A pályaműveket legkésőbb 2019. október 31-ig kell beküldeni kizárólag elektronikus formában a pressoffice@zepteritaly.com és gordana.biba.markovic@gmail.com e-mail címekre wetransfer fájlmegosztó rendszer (https://wetransfer.com) segítségével. A pályázati határidő után beérkezett munkák nem vesznek részt a pályázaton.
 4. A jelentkezők által benyújtott pályázatoknak az alábbiakat kell tartalmaznia:
  1. A http://www.artzept.com honlapról elmentett és kitöltött jelentkezési lap;
  2. Rövid leírás a benyújtott pályamunkáról (max. 300 szóban angolul) és a szöveg illusztrációjaként egy kinyomtatott, A4-es méretű látványterv (kép, render) a pályaműről;
  3. A pályamű műszakilag részletezett, méretarányos 3D digitális modellje IGES vagy STEP formátumban;
  4. Nyomtatásra előkészített, nagy felbontású, renderelt látványterv EPS, PDF vagy egyéb standard képformátumban (fehér háttér, CMYK, 300 PPI; nyomtatott méret: B2, 500 x 700 mm), továbbá egyéb digitális dokumentáció (fájlok), amelyek a pályázó szerint segíthetik a benyújtott pályamű jobb megértését.
 5. A jelentkezés részletei és feltételei:
  1. A pályázaton részt vehet bármely természetes személy, aki megfelel a kiírás követelményeinek. Amennyiben több személy közösen készít egy pályaművet, a társ-alkotók ugyanúgy egyetlen díjra jogosultak, mintha egy önálló pályázó adta volna be az adott pályaművet.
  2. Egy pályázó maximum 5 pályázatot adhat be, de mindegyiket külön pályaműként kell beküldenie.
  3. A pályamű digitális, nyomtatott és egyéb verzióit a szervező nem küldi vissza a pályázónak, kivéve, ha azt a pályázó kifejezetten kéri.
 6. Szerzői jog és tulajdonjog:
  1. A pályamunkáknak eredeti, egyéni munkának kell lennie, amely kizárólag a jelen pályázatra készül, és nem került előzőleg kiállításra vagy publikációra. Amennyiben a pályázat során kiderül, hogy a pályázó nem rendelkezik részleges vagy kizárólagos szerzői- és tulajdonjoggal a pályaművet illetően, a tényleges jogtulajdonos fellépése esetén a teljes anyagi és egyéb kártérítés kötelezettsége a pályázót terheli. Amennyiben a pályamű a díjazottak közé került, a pályázó a jogtulajdonost azonosító döntést követő 15 napon belül köteles visszajuttatni a díjat a szervezőnek.
  2. Valamennyi díjnyertes pályamű a Zepter International tulajdonába kerül. A szerzői jog továbbra is a pályázót illeti, a tulajdonjogot azonban – időbeli és térbeli korlátozás nélkül – átengedi a Zepter Internationalnek a kis szériás, max. 100 db-os gyártás, illetve a legyártott darabok fölötti rendelkezés tekintetében.
  3. A pályázó kompenzáció nélkül, valamint hely- és időbeli korlátozás nélkül lemond díjnyertes pályamunkája megváltoztatásának vagy alakításának a jogáról, amennyiben egy prototípus előállítására és/vagy a nyertes pályamunka kis szériás (max. 100 db-os) gyártására kerül sor.
  4. A szervező fenntartja a jogot, hogy további ellenszolgáltatás és időbeli, térbeli korlátozás nélkül végrehajtsa azokat a változtatásokat a díjazott terveken, amelyek a prototípus előállításához és-vagy a kis szériás (max. 100 db) gyártáshoz szükségesek. A Zepter International fenntartja a jogot, hogy kiválassza a kis szériás gyártáshoz használt alapanyagokat, és döntsön a termék promóciójáról, áráról stb. A szervező vállalja, hogy a pályázó nevét jól látható módon feltünteti.
  5. A zsűri vagy a szervező által kiválasztott pályamunkákat nem lehet visszavonni, a jelentkezők a pályázat időtartamának végéig nem vonhatják vissza a pályázatukat.
  6. Bármely pályamunka anyaga felhasználható kiállításokra, katalógusokhoz vagy egyéb marketing és promóciós célokra, időbeli és térbeli korlátozás nélkül, a pályázó szerzői jogának tiszteletben tartásával. Az ilyen célú felhasználáshoz nem szükséges a pályázó beleegyezése, és a pályázó egyéb kompenzációra sem jogosult.
  7. A pályázat anyagából készülő katalógusban minden pályázó nevét, a jelentkezési lapon szereplő, releváns szakmai és személyes adatait, valamint a pályaművének reprodukcióját szerepeltetjük. Minden pályázó jogosult egy ingyenes katalógusra.
  8. A díjazott pályamunkákat 2019-ben és 2020-ban számos európai nagyvárosban állítják ki a Zepter bemutatótermeiben, illetve művészeti galériákban. Az állandó kiállításokkal kapcsolatos költségeket és a helyszíni szervezés költségeit a szervező állja.
  9. A szervező fenntartja a jogot arra, hogy a kiállítási helyszínek elérhetőségeitől függően a kiállítás időbeli ütemtervén változtasson.
  10. A díjazott pályázók névsorát céges magazinokban jelentetjük meg, amelyek a kiállításnak helyt adó országokban a Zepter International összes vásárlójához eljutnak.
  11. A jelentkezési lap aláírásával a jelentkező elfogadja az ARTZEPT 2019 nemzetközi formatervezői pályázat fentiekben ismertetett szabályait és feltételeit.

 

A PÁLYÁZAT LEADÁSI HATÁRIDEJE: 2019. OKTÓBER 31.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.