Konyha

Zöldséges gnocchi egészségesen

Egy ízletes zöldséges gnocchi ideális fogás, ha egy tápláló és egészséges ételre vágyik. Ez az egyszerű, könnyű étel garantáltan vonzóvá teszi a zöldségeket. A gnocchit általában első fogásként fogyasztják a különféle egyéb tésztaételek vagy levesek alternatívájaként, de főételként is megállja a helyét.

Mai receptünk tele van tápanyagokban gazdag zöldségekkel és az íze is isteni!

Edény: Z-FP2828-LSC, a zöldfűszeres pesztóhoz pedig használjon MixSy-t.

A zöldséges gnocchihoz szükséges hozzávalók:

  • 2 db zellerszár
  • 300 g karfiol
  • 200 g brokkoli
  • 500 g paradicsom
  • Egy marék friss zöldfűszer (bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű)
  • 1 db paprika
  • 1/2 evőkanál őrölt bors

A gnocchihoz:

  • 500 g normál liszt
  • 2 egész tojás (lehetőleg szabad tartásból származó)
  • 1 kg főtt krumpli
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 100 g parmezán sajt
  • Őrölt bors
  • 1 g szerencsendió

ELKÉSZÍTÉS:

  • Elkészítheti saját gnocchijait vagy megveheti őket készen is.
  • Aprítsa fel az összes zöldséget, és egyengesse el őket egy hideg (nem előmelegített) serpenyő alján.
  • Tegye a gnocchikat a zöldségekre.
  • Fedje le az edényt és főzze közepes hőfokon (160°C az indukciós főzőlapon) 5 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet és főzze további 10 percig 90°C-on.
  • Vegye le a fedőt, adja hozzá a pesztót (amelyet érdemes MixSy-vel elkészíteni), öntsön rá olívaolajat és reszeljen rá parmezánt.
  • Finoman keverje össze, majd tálalja parmezán forgácsokkal a tetején.

A kiemelkedően tartós, csúcsminőségű Zepter edények (pl. a Z-FP2828 LSC típusú) lehetővé teszik, hogy az ételeket alacsony hőmérsékleten, zsiradék vagy olaj hozzáadása nélkül készítse el.  Ennek eredményeképpen az elkészített ételek egészségesebbek lesznek és kevesebb kalóriát tartalmaznak, mivel főzés közben nem károsodnak a bennük található tápanyagok.


Jó étvágyat kívánunk!

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.