Konyha

Zeller dzsúsz, fodros kellel ananásszal és agavéval

A fodros kel és a zeller igen magas C-, és K-vitamin tartalommal rendelkeznek, így ez az ízletes dzsúsz hatékony antioxidáns. Számos létfontosságú tápanyag található benne, ugyanakkor zsír-, és kalóriaszegény.

Hozzávalók (2 adag):

  • ¾ csésze fodros kel
  • ½ csésze zeller
  • 1 ¾ csésze szeletelt ananász (konzerv vagy friss is lehet)
  • 1 ½ evőkanál agávé szirup

A receptben található alapanyagok:

  • agávé szirup
  • zeller
  • fodros kel
  • ananász

Elkészítés:

  1. Mossa meg és darabolja föl a zellert és a fodros kelt. Hámozza meg és szeletelje fel az ananászt is.
  2. Préselje ki a hozzávalókat a következő sorrendben: fodros kel, zeller, ananász.
  3. Adja hozzá az agávé szirupot és alaposan keverje össze. Már kész is a dzsúsz!

Tippek:

  • Ha édesebb dzsúszt szeretne, adjon hozzá agávé szirupot.
  • Ha éppen fogyókúrázik, akkor mellőzze az agávé szirupot.
  • Ha épp léböjt kúrát tart, tej helyett vizet használjon, és mellőzze az agávé szirupot.
Átlagos tápérték
1 adag (196 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve  
Energia: 95 kcal Zsiradékból származó energia: 0 kcal
  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában*
Össz. zsírtartalom: 0 g 0%
Ebből telített zsír: 0 g 0%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 0 mg 0%
Nátrium: 31 mg 1%
Össz. szénhidrát: 24 g 8%
Ebből étkezési rost: 0 g 0%
Ebből cukrok: 16 g  
Fehérje: 2 g  
   
A-vitamin 68%
C-vitamin 84%
Kalcium 6%
Vas 4%
K-vitamin 225%
Tiamin 9%
Riboflavin 5%
Niacin 5%
B6-vitamin 11%
Folsav 8%
Pantoténsav 4%
Magnézium 7%
Foszfor 3%
Kálium 10%
Cink 2%
Réz 9%
Mangán 124%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.