Konyha

Tortellini a tenger gyümölcseivel

A tortellini kellemes és elegáns vacsora minden alkalomra. Ez egy olasz étel, de rendkívül népszerű Olaszországon kívül is. Számos kultúrában megtalálható ugyanez az étel, csak más néven:

  • Törökország – mantı – fűszeres hússal töltve, paprikás mártással és joghurttal tálalva.
  • Kína – jiaozi vagy wonton.
  • Zsidó konyha – kreplach, darált hússal vagy egyéb töltelékkel töltött apró gombócok, amelyeket csirke levesben főznek.
  • Közel-Kelet – shishbarak, darált marhahússal és fűszerekkel töltött tészta, amelyet joghurtban főznek.

Javasoljuk, hogy egészséges módon készítse el a Zepter edénycsalád segítségével. A csúcsminőségű 316L nemesacélból készülő Zepter Masterpiece főzőrendszer korszerű technológiájával és innovatív formatervével lehetővé teszi a hozzáadott víz- és zsiradék nélküli főzést vagy sütést, így az ételek egészségesebbek, de mégis finomabbak lesznek és megőrzik természetes aromáikat, ízüket, tápértéküket, valamint a bennük található természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, továbbá mikro- és makró nyomelemeket, mindezt alacsonyabb kalóriatartalom mellett és veszélyes anyagok nélkül.  Az emeletes főzést lehetővé tevő Masterpiece főzőrendszerrel energiát, időt és pénzt takaríthat meg, de ami a legfontosabb, védheti az egészségét!

Hozzávalók:

Zepter edény (Z-2440)

  • 500 g friss, sajttal töltött tortellini (vagy bármely más friss tészta sajtos vagy zöldséges töltelékkel)
  • friss zöldfűszerek – kakukkfű, bazsalikom, petrezselyem, metélőhagyma (snidling)
  • 200 g tigrisrák
  • 500 g kagyló
  • néhány gerezd fokhagyma – én például 4-et használtam
  • 500 g koktélparadicsom – vörös és sárga
  • 100 g bébi spenót
  • őrölt bors
  • 5 evőkanál olíva olaj

Tegye a kagylókat egy hideg (nem előmelegített) edénybe (Z–2440) olaj nélkül, majd adja hozzá a vörös és sárga koktélparadicsomokat, a fokhagymát, a rákokat, 1 dl fehérbort (ízlés szerint), a tésztát (friss sajtos tortellini), végül pedig a bébi spenótot a tetejére.

Fedjük le az edényt, helyezzük az indukciós főzőlapra, és pároljuk 160 °C-on 5 percig, majd csökkentsük a hőmérsékletet és pároljuk 90 °C-on további 10 percig.

Miután 15 percig főztük alacsony hőmérsékleten, vegyük le a hőforrásról és hagyjuk állni néhány percig. A tészta az edényben felhalmozódott hőtől készre fő és közben beleivódik a vele együtt párolódó tenger gyümölcseinek aromája. Így minden összetevőnek megmaradnak a természetes ízei és nem károsodnak a bennük található vitaminok és ásványi anyagok, ráadásul a készülő ételben nem alakulnak ki méreganyagok sem. Mindez az egyedülálló Zepter technológiának köszönhető.

Utolsó lépésként találás előtt adjon hozzá hidegen sajtolt olívaolajjal kevert friss fűszernövényeket.

Tálalja az ételt gyönyörű Flora porcelánunkban.

Jó étvágyat!

Petra Gerić séf

A RECEPT ELKÉSZÍTÉSÉT AZ ALÁBBI VIDEÓN IS NYOMON KÖVETHETJÜK:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.