Friss

Súlyunk megőrzése karácsonykor is – dietetikus tanácsai

Karácsonykor még azok is hajlamosak elengedni magukat, akik egyébként egész évben odafigyelnek az egészségükre. Meglátogatjuk a családunkat, barátainkat és mindenhol terülj-terülj asztalkámmal várnak bennünket. Az egész éves munka után jól esik megpihenni és bizony nehéz ellenállni a sok finomságnak. Azonban ha odafigyelünk néhány dologra, akkor nem kell aggódnunk azon, hogy az ünnepek után nem fogunk beleférni a kedvenc farmerunkba.

Egészséges karácsonyi fogások

A hal a legtöbb családban az ünnepi menü része. A halételek rendkívül egészségesek, mivel könnyen emészthető, teljes értékű fehérjéket tartalmaznak és gazdagok kalciumban, foszforban, szelénben, vasban, cinkben, és jódban, valamint B-vitaminban. A halban lévő esszenciális zsírsavak, az Omega 3 és az Omega 6, rendkívül fontosak az emberi szervezet számára. Amennyiben ezt a fogást salátával, friss zöldségekkel tálaljuk, máris sokat tettünk az egészségünkért.

Zsírszegény ételkészítés

Az ételeink elkészítésénél részesítsük előnyben azokat a módszereket, amelyek segítségével minimális zsiradék felhasználásával, vagy akár anélkül is főzhetünk-süthetünk. Ilyenek a grillezés, párolás, főzés, és természetesen a szuvidolás is.

Kerüljük el a nassolást!

Nagymamáink szerint mértékkel mindent lehet, tartsuk ezt be karácsonykor is. Megkóstolhatjuk a sok finomságot, amivel megkínálnak bennünket, de ez legyen csak desszert az étkezés végén. Napközben ne járjuk rá a süteményes dobozokra! Ha mindenáron nassolni szeretnénk, akkor válasszunk gyümölcsöket vagy zöldségeket!

Folyadékbevitel és alkoholfogyasztás

Az ünnepek alatt is figyeljünk oda a megfelelő folyadékfogyasztásunkra, napi 2-3 liter ásványvízre van szüksége a testünknek. Azt is vegyük figyelembe, hogy az alkoholfogyasztás felborítja a szervezetünk vízháztartását, ezt kompenzálnunk kell. A túlzott alkoholfogyasztás rendkívül káros az egészségünkre, tegyük ez is mértékkel. A legszerencsésebb, ha minőségi, száraz borokra esik a választásunk.

Vacsorára keveset

Tartsuk be az aranyszabályt, hogy időben, este 6 óra előtt vacsorázunk és nem esszük degeszre magunkat. A napot egy könnyű vacsorával zárjuk, ilyenkor már különösen nem tesznek jót a nehéz ételek.

Sport

A szabadság, ünnep ideje alatt se feledkezzünk meg a rendszeres testmozgásról. Használjuk ki, hogy együtt van a család, sétáljunk nagyokat! Bízzunk benne, hogy idén karácsonykor ezt még akár hóesésben is megtehetjük!

Az egészséges ételek elkészítésében a Zepter termékei lesznek a segítségünkre.

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.