Konyha

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán
  • 2 db nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 db közepes paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A MixSy univerzális darálóban felaprítjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, majd a 1,5 literes Zepter sütőedényben megfonnyasztjuk a két evőkanál olívaolajon. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott padlizsánt és fokhagymát, majd lefedjük. Fedő alatt 4–5 percig pároljuk, majd fedő nélkül addig, amíg a padlizsán leve el nem párolog. Közben a paradicsomokat lehéjazzuk, 2–3 darabra vágjuk és beletesszük az edénybe. Megszórjuk frissen darált borssal, kevés tengeri sóval és kevergetjük, végül a multikéssel pépesre keverjük. VacSy edénybe rakjuk, és ha kihűlt, hűtőben tároljuk. Akár egy hétig is fogyasztható friss pirítós kenyérrel.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.