Így főzz velünk!

Őszi, mégis nyáron fogyasztjuk – bemutatkozik az őszibarack

Az őszibarack az egyik legkedveltebb hazai gyümölcs, mely az országban szinte mindenhol megterem és egyben az egyik legfinomabb nyári szomjoltó. Hogy miért őszi? Egyszerűen azért, mert júniustól őszig megterem. Világszerte több mint 800 őszibarack- és nektarinfajtát termesztenek. Akár a ’szőrős’, akár a ’kopasz’ barackokról van szó, mindig a legérettebbeket érdemes fogyasztani. Azon túl, hogy ezek a legfinomabbak, a vitamin- és tápanyagtartalmuk is ezeknek a legmagasabb.

Az őszibarack 100 grammja hozzávetőlegesen 0,7 g fehérjét, 0,1 g zsírt és 9 g szénhidrátot tartalmaz. 100 grammja mindössze 40 kalóriát tartalmaz. Mivel 85-90%-a víz, kiváló szomjoltó. Lédússágának és a kedvező cukor-, valamint gyümölcssav-arányának köszönhetően egyszerre nagyobb mennyiség is nyugodtan fogyasztható. Niacin-tartalmának köszönhetően csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Kiváló C-vitamin forrás. B-vitamin- és biotin-tartalma pedig haj- és bőrszépítésben kap szerepet. Sárga antioxidáns xantofill színanyagaik rákellenes hatásúak. Rostjaival és pektin tartalmával segíti az emésztést, megakadályozza a székrekedést és kedvezően befolyásolja a koleszterinszintet. 100 grammja 200 milligramm káliumot, 9 mg magnéziumot és 8 mg káliumot rejt. Kálium és nátrium tartalma révén, fogyasztása a nyári forróságban szívbetegeknek különösen ajánlott. Sárga antioxidáns xantofill színanyagaik rákellenes hatásúak.

Ma egy gyulladáscsökkentő epres-barack smoothie-t ajánlunk nektek. A receptet itt találjátok.

A Zepter a More Juice Presst ajánlja

Ha egy igazán jó gyümölcsprésre van szükséged, amely lassú, 54 fordulat/perces sebességével tényleg kíméletesen bánik a zöldségekkel és gyümölcsökkel, és mindezt azért, hogy a poharadba a tápanyagokban leggazdagabb és legízletesebb juice kerülhessen, akkor a More Juice Press pont neked való.


Lépj kapcsolatba kereskedőinkkel és próbáld ki te is!

Vagy írj nekünk!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.