Egyéb

Miért száraz a kézbőre?

Bár a tél lassan véget ér, de még tart a hideg, ami továbbra is próbára teszi a környezeti ártalmaknak legjobban kitett bőrfelületünket a kezünk bőrét.

Mi az oka annak, hogy a kor előre haladásával egyre szárazabb a kézbőrünk?

Sajnos a nőket és ezen belül az idősebb korosztályt érinti leginkább ez a probléma. Ez összefügg azzal, hogy kevesebb kollagén termelődik és azzal is, hogy a hölgyek többször végeznek olyan házimunkát, ahol vegyszerekkel találkoznak. Télen a hideg időjárás ezt még tovább rontja.

Mit tehetünk ellene?

  1. Tartsuk szárazon a kezünket, vagyis kézmosás után a nagyon alapos kéztörléssel sokat segíthetünk a bőr állapotának javításában.
  2. Ha vegyszerrel találkozik a bőrünk, akkor azt nagyon alaposan mossuk le és utána használjunk a zsírréteget regeneráló és hidratáló krémet. A legjobb, ha amikor csak lehet, háztartási gumikesztyűt használunk, amit ma már mindenféle színben, méretben és típusban be lehet szerezni.
  3. A kézmosásoz, mindig langyos vizet használjunk és a legkímélőbb folyékony szappant.
  4. Fontos az éjszakai gondoskodás. Mivel éjszaka biztosan nem lesz vizes a kezünk, ezért ez a legjobb időszak a hidratálásra. A kézápoló krém legjobb helye az ágy mellett van. Mielőtt álomra szenderülünk és már semmihez nem kell érnünk, akkor érdemes a kezünket alaposan bekenni. Itt eszembe jut a csodaszép és puha kezű nagymamám, aki még egy kis textildarabot is rendszeresített, amire a kis kacsóját helyezte, hogy ne legyen krémes az ágynemű.
  5. A berepedezett bőr külön ápolást igényel! Ha már be is repedezett a bőröd, akkor erre speciális formulákból álló természetes alapanyagokból készült reparáló krém használatát kell megfontolni.

Íme a Zepter professzionális kézápolási csomagját!

Finger Repair kenőcs

A Zepter új Finger Repair készítménye egyedi formulájával segít kezelni ezt az ujjak berepedése okozta fájdalmas problémát. A vágásokra, repedésekre kenve egy láthatatlan és tartós védőréteget képez, amely elősegíti a gyógyulást. Amíg a hatékony készítmény kifejti hatását. Ön zavartalanul folytathatja mindennapi teendőit anélkül, hogy tartania kellene a gyulladásoktól vagy az elfertőződéstől.

Swisso Logical Gold folyékony szappan

A szappanmentes és parabénmentes készítmény kíméletesen tisztítja és óvja kezünket, különleges arany csillogást kölcsönözve a bőrnek. Aktív összetevők: ECHINACEA, PANTHENOL (B5 PROVITAMIN).

Swisso Logical Gold kézápoló krém

A Zepter Cosmetics közkedvelt terméke védi, táplálja és lágy tapintásúvá varázsolja a bőrt, a köröm erősebb, a körömágy bőre puhább lesz. Aktív összetevők: ALOE VERA, ECHINACEA, PANTHENOL (B5 PROVITAMIN).

Online vásárlás: https://shop.zepter.hu/

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.