Konyha

Méregtelenítő és tisztító uborka dzsúsz

Ez a frissítő dzsúsz segít a szervezet hidratálásában és méregtelenítésében. Az uborka és a lime hozzájárulnak a máj egészséges működéséhez, ráadásul alacsony szénhidrát- és nátriumtartalmuk ellenére értékes tápanyagforrások.

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 uborka
  • 3 csésze felkockázott és kimagozott görögdinnye
  • ½ lime

A receptben található alapanyagok:

  • agávé szirup
  • uborka
  • lime
  • görögdinnye

Elkészítés:

  1. Mossa meg és szeletelje föl az uborkát. Amennyiben nem bio-uborkát használ, érdemes meghámozni. Préselje ki a zöldséget.
  2. Kockázza föl a görögdinnyét és héj nélkül préselje ki.
  3. Facsarja bele a lime-ot, adjon hozzá agávé szirupot, alaposan keverje el, majd szolgálja föl az italt.
Átlagos tápérték
1 adag (395 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve  
Energia: 96 kcal Zsiradékból származó energia: 9 kcal
  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában*
Össz. zsírtartalom: 1 g 2%
Ebből telített zsír: 0 g 0%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 0 mg 0%
Nátrium: 6 mg 0%
Össz. szénhidrát: 24 g 8%
Ebből étkezési rost: 2 g 8%
Ebből cukrok: 17 g  
Fehérje: 2 g  
   
A-vitamin 29%
C-vitamin 46%
Kalcium 5%
Vas 6%
E-vitamin (alfa-tokoferol) 1%
K-vitamin 31%
Tiamin 8%
Riboflavin 6%
Niacin 3%
B6-vitamin 9%
Folsav 5%
Pantoténsav 9%
Magnézium 11%
Foszfor 6%
Kálium 14%
Cink 4%
Réz 8%
Mangán 10%
Szelén 2%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.