Egészség

Magas láz, hidegrázás, gyengeség, elesettség, végtag- és izomfájdalom – Idén az influenza áll nyerésre

Egymillió ember, köztük több százezer szívbeteg kapott térítésmentesen védőoltást influenza ellen – ám az idei, hazai járványban drasztikusan előretört egy olyan influenzatörzs, mely ellen nem minden esetben véd az ingyenes vakcina. Az EMMI Kórházhigiénés és Járványügyi Felügyeleti Főosztályának 2018. január 24-én kiadott tájékoztatója szerint az eddigi mintákban Magyarországon azonosított influenza vírusok 88,5%-a influenza B (Yamagata) vírus volt, melynek antigénjeit csak a patikában, receptre kiváltható, úgynevezett négykomponensű influenzavakcina tartalmazza, a közel egymillió embernek beadott trivalens (háromkomponensű) vakcina nem. Ennek megfelelően a trivalens vakcinával oltott személyeket nem védheti meg az oltás ettől a vírustól, csak az oltóanyagban szereplő, a jelenleg is zajló influenzajárványban lényegesen kevesebb megbetegedést okozó másik 3 vírus által okozott fertőzéstől. Írja Facebookos bejegyzésáben Dr. Mucsi János tüdőgyógyász tüdőgyógyász szakorvos, a gödöllői  Erzsébet Gondozóház szakorvosa.

Az influenza jellegzetes tünetei: magas láz, hidegrázás, gyengeség, elesettség, végtag- és izomfájdalom, kezdetben száraz köhögés, a beteget gyakran „kiveri a víz”. A magas lázzal, nagymértékű folyadékvesztéssel járó állapot a leginkább esendők, a nagyon fiatalok, a nagyon öregek, és a nagyon betegek, és a legyengült immunrendszerű személyek számára jelenti a legnagyobb veszélyt.*

Mit lehet tenni?

  • Ha az influenza tüneteit észleled magadon, lehetőleg ne menj se dolgozni, se iskolába. Maradj otthon!
  • Szánj elegendő időt a a gyakori kézmosásra!
  • Ne látogass beteget!
  • Használj zsebkendőt és viselj maszkot!
  • Aludj sokat, egyél jókat és mozogj!
  • Rendszeresen fertőtlenítsd használati tárgyaidat, lehetőleg vegyszerek használata nélkül!
  • Biztosítsd a friss és kórokozó mentes levegőt otthonodban szellőztetéssel vagy egy minőségi és hatékony légtisztító berendezés használatával!

A vegyszermentes fertőtlenítéshez és tisztításhoz ajánljuk neked a 148 fokos gőz kibocsátó TuttoSteamy gőztísztító gépet, mely 4,5 bar nyomáson, percenként akár 80g gőz bocsát ki, hogy a lakás minden szegletét fertőtleníteni tudd, akár egyetlen feltöltéssel.

Most jelentős kedvezménnyel kínáljuk neked. Kattints és nézd meg webshopunkat! 

Ha szeretnél többet megtudni a termékről, ajánljuk figyelmedbe korábbi írásainkat:

Otthonod levegőjének tisztításához, fertőtlenítéséhez és frissítéséhez a Therapy Air Ion légtisztító berendezést ajánljuk neked. Legyen szó baktériumok, penészgombák, polennek, por vagy dohányfüst eltávolításáról, a Therapy Air Ion az egyik leghatékonyabb légtisztító a piacon,. Ráadásul nem csak szerintünk az egyik legjobb. Hatékonyságát a német GUI-Lab független minősítő intézet igazolta. A Therapy Air Ion az ugyancsak német Experten Testen terméktesztelésre szakosodott szervezet légtisztító tesztjén első helyezést ért a legjobb légtisztítók között.

Ha több információt szeretnél a termékről, ajánljuk figyelmedbe videónkat:

Ha kedvezmlényesen szeretnéd megvenni, akkor most tedd meg! Jelenleg 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg! Kattints!

Immunredszered támogatása egészséges állapotban is napi rutin kellene, hogy legyen. Ha beteg vagy, akkor még nagyobb szüksége van a szervezeted védekezőrendszerének a tőled kapott támogatásra.

A Bioptron orvostechnikai eszköznek  biostimuláns hatása van, aktiválja a fényre érzékeny belső sejtszerkezetet, növeli a sejtek metabolikus funkcióját.

Dr Grófcsik Alexandra pár percben jól érthetően magyarázza ezt el:

*Forrás: http://www.origo.hu/egeszseg/szivderito/20180203-a-teritesmentesen-kapott-influenza-elleni-vedooltas-nem-ved-meg-a-leggyakrabban-betegito-influenza-b.html

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.