Egészség

Kvantumugrás a szemüvegek terén – Tesla LightWear Fullerén lencsével ellátott szemüvegek a Bioptrontól

A fullerén lencse által tökéletesített fényárammal és ennek jótékony hatásaival már megismerkedhettünk korábban. Ez a remek tulajdonságokkal bíró lencse, aminek segítségével a fényterápia sejtszinten képes az egészséghez szükséges szimmetriát és egyensúlyt megteremteni,  mostantól elérhető szemüveg formájában is.  De miért is olyan jó hír ez számunkra? Azért, mert így lényegében egy „mobil Bioptron” készülék áll a szolgálatunkban, akár a nap 24 órájában!

Dr. Grófcsik Alexeandra cikke következik.

“A Bioptron fényterápiás eszköz a Nap hasznos részét tartalmazza, mely részek elengedhetetlenek az élethez és rengeteg, már ismertetett, hasznos tulajdonsággal rendelkeznek. Ezzel az új lencsével lehetővé válik, hogy a Bioptron fény állandóan velünk, ill. rajtunk legyen, miközben mozoghatunk, tehetjük mindennapi dolgainkat, autót vezethetünk, napozhatunk, szabadidős tevékenységet végezhetünk vagy a monitor előtt ülve naphosszat böngészhetünk, végezhetjük munkánkat.

A mai rohanó világban, ahol az idő válik a legfontosabb fizetőeszközzé, sokszor még azt a napi 10 perc nyugalmat sem engedhetjük meg magunknak, melyet ez eddigi hagyományos Bioptron készülékek ,,megköveteltek”. Az idő hatékonyabb felhasználására is megoldást kínál ez a szemüveg, hiszen helyben maradni sem kell vele.

Utazáshoz is kiváló, könnyebben vihetjük magunkkal nyaralni, nem foglal plusz helyet és többletsúlyt sem jelent.

Ezen felül minden olyan tulajdonsággal is rendelkezik, melyet egy csúcskategóriás szemüvegtől elvárhatunk, kényelemes, védelmet nyújt a szemet károsító UV sugarakkal szemben, sőt az LCD és LED kijelzők által kibocsátott káros kék fényt is blokkolja.

A LED kijelzők, illetve a számítógépek és a mobileszközök kijelzői által kibocsátott mesterséges fehér fény a Tesla LightWear nanofotonikus szemüveglencséken áthaladva a természetes napfényhez hasonló fénnyé alakul.  A lencsék hatására tehát a fény spektruma egyrészt eltolódik a káros UV- és a nagy energiájú kék fénytartomány irányából, másrészt a lencséken áthaladó fénynyaláb egyúttal hiperharmonizálttá is válik, melynek kiemelkedő hasznát korábban már ismertettük.

Evolúció során a szórt fényhez alkalmazkodtunk, mivel az volt az egyetlen fényforrás a környezetünkben, most viszont egy olyan fénytípust fejlesztettünk ki, amely kedvezőbb a szervezetünk számára.

A szem, mely közvetlen összeköttetésben áll agyunkkal, az egyik legfontosabb információ forrásunk szerve, rajta keresztül akkor is érkeznek információk, ha ez nem tudatosul. A napfény állandó tér- és időbeli információkat közvetít. Ezek a folyamatosan érkező ingerek azonban lefoglalják az agysejtjeinket, általuk könnyebben fáradunk el, dekoncentrálttá válunk.

A nap végére ezért is érezzük magunkat kimerültnek, és már nem tudunk olyan hatásfokkal dolgozni, figyelni, mint a nap elején.

Ez a szemüveg speciális tulajdonságú lencséje révén segíti ezeket a kusza információkat kiszűrni, rendezettebbé tenni, továbbá elősegítheti a relaxációt, és növeli az agyban zajló döntéshozatali folyamatok hatékonyságát. Így agyunk munkája könnyebbé válik, javulhat az információfeldolgozás, kevésbé fáradunk el, jobban teljesítünk.

A szemüvegünk multifunkciós tulajdonsága révén gazdaságossá válik.

A Tesla Light Wear szemüveg fullerén lencsével együtt, sokkal effektívebb, mintha külön egy hagyományos szemüveget és Bioptron lámpát használnánk egy időben.

Az egész tehát több, mint a részek összessége!

Tudományos kutatások és tanulmányok 

A fullerén lencse segítségével hiperharmonizált fény egy felismerési folyamatnak köszönhetően azokra a biomolekulákra, biostruktúrákra és biológiai folyamatokra fejti ki a hatását, amelyek e fénytípus segítségével képesek megkezdeni saját felborult szimmetriájuk helyreállítását.

A fenti folyamat sajátosságai alapján feltételezhető, hogy ezen fény képes hatni az agyhullámokra, a klatrinokra (a klatrinok igen összetett fehérje-struktúrák az agyban, amelyek a neurotranszmitterek aktivitásának időbeli és térbeli összehangolásáért felelősek) és azokra a speciális látósejtekre, amelyek a lehető legtöbb energiát gyűjtik be az éjszakai látáshoz.

Egy tudományos kutatás során az agyi aktivitás EEG vizsgálata kimutatta, hogy a nanofotonikus fullerén lencsékkel ellátott szemüvegek elősegítették az agy hátsó cinguláris kérgének aktiválódását, ami a vizuális információk feldolgozásával, a koncentrációval, valamint a test térbeli pozíciójának értékelésével kapcsolatos interakció javulásában mutatkozott meg. Ezen felül megfigyelhető volt az irreleváns információk hatékonyabb kiszűrése és a döntéshozatali folyamatok optimalizálása, amelyek együttesen hozzájárultak az információk gyorsabb központi feldolgozásához. Így tehát a monokromatikus (sötétített) szűrőkkel rendelkező szemüvegekhez képest a hangsúly a képfeldolgozásról a döntési folyamatok irányába tolódott el.

Egy másik tanulmány keretében azt tapasztaltuk, hogy a hiperharmonizált fény jelentős változásokat idéz elő az agyi aktivitásban, mivel a fullerénmolekulákat tartalmazó lencsék hatására változások következtek be az agyi aktivitás delta és théta tartományaiban, tehát a fullerén képes befolyásolni az agyi alaphálózat működését.  Az agy jobb elülső zónájában mért alacsonyabb alfa-tartományú aktivitás arra utal, hogy javultak a belső gondolkodási folyamatokhoz szükséges helyi idegrendszeri kapcsolatok és hatékonyabbá vált az információk feldolgozása. Az agy halántéklebenyében érzékelhető fokozott delta tartományú aktivitás a jövő szimbolikus modellezési folyamatainak aktiválásáról tanúskodik, míg halántéklebeny hátsó részében tapasztalható csökkent aktivitás azt jelzi, hogy csökkent a belső folyamatokra, pl. a relaxációra irányuló összpontosítás. A hátsó cinguláris kéregben tapasztalható megnövelt théta-tartományú aktivitásból arra következtethetünk, hogy intenzívebbé váltak a múltbeli események érzelmi megélésével kapcsolatos folyamatok.

Rengeteg tudományos kutatás folyik jelenleg is további konkrét, hasznos tulajdonságok igazolására, pl.: egy jövőbeli tanulmány a járművezetők esetlegesen javuló reakcióidejére fog összpontosítani.

A Tesla LightWear jellemzői:

1) Blokkolja az UV sugárzást és a kék fényspektrum nagy energiájú részét

2) Az UV fényt és a nagy energiájú kék fényt a látható fényspektrum zöld, sárga, narancs, és vörös színű elemeivé alakítja át, melyek a szem számára kellemesebb színűek, így elősegítheti a relaxációt

3) Élesebb, kontúrosabb látást biztosít

4) Hozzájárul az agyfunkciók optimalizálásához (harmonizálja az agyi EEG jeleket)

5) Segít az idegrendszer és az endokrin rendszer megfelelő szabályozásában

6) Hozzájárul a szerotonin-szint megemeléséhez és a szerotonin/melatonin arány szabályozásához, így segíthet a depresszió és az álmatlanság tüneteinek csökkentésében

7) Segít a szervezet belső biológiai órájának (cirkadián ritmusának) szabályozásában, így hozzájárulhat a megfelelő vérnyomás és testhőmérséklet fenntartásához.

Az eddigi vizsgálati eredmények és az előzőekben megismertetett számos hasznos és kiemelkedően hatékony tulajdonságok alapján, mindenképpen javasolt a szabadalmaztatott technológiával készülő, fullerénmolekulákat tartalmazó Bioptron Tesla LightWear szemüvegek viselése a hagyományos napszemüvegek helyett.”

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.