Konyha

Kiwis-káposztás dzsúsz

Ha éppen diétázik, ez egy ideális ital az Ön számára. A kiwi és a káposzta kevés kalóriát tartalmaznak, ennek ellenére rendkívül értékes C- és K-vitamin források, továbbá jelentős mennyiségű étkezési rostot is tartalmaznak. Ha még tartalmasabbá szeretné tenni ezt az italt, akkor a préselés során keletkező rostok egy részét is hozzákeverheti az elkészült dzsúszhoz.

Ez az ital remek méregtelenítő, azonban ha a méregtelenítés a cél, akkor érdemes kihagynia az agávé szirupot a receptből.

Hozzávalók (2 adag):

  • ½ csésze káposzta
  • 6 kiwi
  • ½ csésze tej
  • 1 ½ evőkanál agávé szirup

A receptben található alapanyagok:

  • Agávé szirup
  • Káposzta
  • Kiwi
  • Tej

Elkészítés:

  1. Mossa meg és aprítsa fel a káposztát.
  2. Töltsön fel egy fazekat vízzel. Tegyen bele egy csipetnyi sót és forralja föl.
  3. Tegye a káposztát a forró vízbe és főzze 2 ½ percig. Amikor kész, tegye félre és hagyja kihűlni.
  4. Hámozza meg és darabolja föl a kiwiket.
  5. Préselje ki a kiwiket, majd a káposztát.
  6. Adja hozzá a tejet és az agávé szirupot az elkészült dzsúszhoz. Alaposan keverje el, majd szolgálja föl az italt.

Tippek:

  • Ebben a receptben 3,25%-os zsírtartalmú tejet használtunk, de ha Ön szeretné csökkenteni az ital kalória- vagy zsírtartalmát, akkor használhat zsírszegény tejet vagy szójatejet is.
  • Amennyiben éppen fogyókúrázik, mellőzze az agávé szirupot.
  • Amennyiben éppen léböjt kúrát tart, tej helyett használjon vizet és mellőzze az agávé szirupot.

 

Átlagos tápérték

1 adag (332 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve  
Energia: 199 kcal Zsiradékból származó energia: 27 kcal
  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ)
%-ában*
Össz. zsírtartalom: 3 g 5%
Ebből telített zsír: 1 g 5%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 6 mg 2%
Nátrium: 34 mg 1%
Össz. szénhidrát: 43 g 14%
Ebből étkezési rost: 8 g 32%
Ebből cukrok: 29 g  
Fehérje: 5 g  
   
A-vitamin 6%
C-vitamin 376%
Kalcium 16%
Vas 4%
D-vitamin 6%
E-vitamin (alfa-tokoferol) 17%
K-vitamin 166%
Tiamin 7%
Riboflavin 11%
Niacin 5%
B6-vitamin 10%
Folsav 18%
B12-vitamin 4%
Pantoténsav 7%
Magnézium 13%
Foszfor 15%
Kálium 25%
Cink 4%
Réz 15%
Mangán 15%
Szelén 4%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.