Friss

Készítsünk egészséges italokat a More Juice Press segítségével

A Zepter More Juice Press gépének segítségével egyszerű, napi rutinná válhat egészséges italok készítése. Csokorba gyűjtöttünk néhány receptet. Irány a piac, vagy a zöldséges! Télen még nagyobb szükségünk van a vitaminpótlásra!

Életerő koktél

3 db paradicsom vagy 5-6 db koktél paradicsom, 1 szelet zeller, néhány bazsalikom levél

Paradicsomot fogyasztók körében jóval alacsonyabb a stroke előfordulásának kockázata, mint azoknál, akik kevés paradicsomot fogyasztanak. A paradicsomban egy likopin nevű jótékony antioxidáns található nagy mennyiségben, amely a káros szabadgyökök megkötése révén számos betegség, köztük több daganattípus megelőzésében játszik fontos szerepet.

A vörös zöldségek segítik a vörösvérsejtek regenerálását és szaporodását, tehát a vérszegénység ellenszerei. A piros és vörös ételek rendkívül sok flavonoidot is tartalmaznak, ami segíti a vért megfelelő állagúan tartani, serkenti a vérkeringést, és erősíti a véredénykék falát.

Narancsos vitalizáló koktél:

2 sárgarépa, 1 narancs, 1 kis darab sütőtök, pici gyömbér

A délutáni fáradság remek felfrissítője ez az ital. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul remek immunerősítő.

A narancssárga zöldségek és gyümölcsök a béta-karotinnak, vagyis az A-vitamin provitaminjának a természetes forrásai. Ennek köszönhetik narancsos árnyalatukat. Minél élénkebb a színük, annál több karotin található bennük. A szervezetben lévő megfelelő mennyiségű karotin megvédi sejtjeinket a szabadgyökök roncsoló hatásától és a káros UV-sugárzástól, segíti a szép barnulást, lassítja a bőröregedést.

Napsugaras karcsúsító koktél

1 db érett ananász

Az ananász nulla kalóriás, zsírégető hatású gyümölcs.

Az ananász főleg C-vitamin forrása miatt lehet fontos. Ezen kívül remek kálium, folsav, cukor és rostanyag tartalma miatt is érdemes fogyasztanunk. Továbbá a vörösvérsejtek és a véralvadást segítő vérlemezkék termelődésében is segíthet.

A sárga ételek tele vannak a legfontosabb immunvédő vitaminnal, a C-vitaminnal, mely egy igazi csodafegyver. Felvértez minket a betegségek ellen, ezen kívül elősegíti a baktériumok, vírusok és élősködők okozta fertőzések leküzdését is. Ez a vitamin az antioxidáns védelmi rendszer első bástyája a szervezetben, együttműködik az E-vitaminnal és karotinokkal. Véd a szív- és érrendszeri betegségekkel szemben, erősíti az artériák kollagén szerkezetét, csökkenti a koleszterinszintet és megakadályozza a vérrögképződést. Mivel vízben oldódik, naponta szükséges a pótlása.

Smaragdzöld méregtelenítő koktél

2-3 db kígyóuborka,  1 db alma, 2-3 db zeller szál,  3-4 szál petrezselyem zöld, pici gyömbér, néhány menta és spenótlevél

Tele magnéziummal, kalciummal és káliummal, így kiváló  egy erős edzés után. Ennek a zöld italnak minden egyes  szereplője remek lúgosító hatással bír. Méregtelenítő hatású, és vitaminokban, ásványi anyagokban nagyon gazdag, antioxidáns hatású.

A zöld gyümölcsök és zöldségek klorofillt tartalmaznak, lutein és indol nevű vegyi anyagok vannak bennük: nemcsak a csontokat erősítik kalciumtartalmuk miatt, de a látást is, a rák ellen pedig ugyancsak hatékonyak.

Fiatalító, szépítő, energetizáló koktél:

5 dkg áfonya, 5 dkg kékszőlő, 1 alma

Kék- illetve feketeszőlők kiváló méregtelenítő és vértisztító hatással is bírnak. Nagyon fontos, hogy komoly szellemi, vagy nehéz fizikai munkát végzők számára is ajánlott, mivel kellő energiát biztosít a szőlő a test számára a teherbíráshoz és a szellemi frissességhez.

Az áfonya a bőr egészségéhez, üdeségéhez elengedhetetlen, antibakteriális és keringést serkentő hatásuk is van. Serkentik az immunrendszeri védekezést. Az antocián szabadgyökfogó hatása miatt szemvédő. A szervezet minden pontján serkenti a kapilláris erek vérellátását.

Kékes kékeslila zöldségek és gyümölcsök javítják a memóriát, fokozzák az agy vérellátását, helyreállítják az idegsejtek kapcsolódásait, jó hatással vannak a nyirokrendszer működésére, az erek egészségének megőrzésére, stabilizálják a vércukorszintet, csökkentik a koleszterinszintet, segítik a motorikus tevékenységet, gátolják a sejtek öregedését, kiemelten anitoxidáns hatásúak, csökkentik a rákos és kiválasztó szervi megbetegedések kialakulását.

Mennyei erdei gyümölcs vitamin bomba:

5 dkg málna, 5 dkg feketeribizli, 5 dkg szeder 1 teáskanál méz

A kékeslila színű zöldségek és gyümölcsök jótékony hatásai a rezveratrol nevű antioxidánsnak és az antocianidnak köszönhetők, ezek védik a sejteket az oxidatív sérülésektől, melyek a ráncképződés kiváltói. Kutatások bizonyítják, hogy a lila zöldségek és gyümölcsök rugalmasan tartják a bőrt, mivel hozzájárulnak a szövetek egészségének megőrzéséhez.

A bíbor színű növények gyorsítják az anyagcserét, méregtelenítenek, csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát, erősítik a memóriát és az immunrendszert, de gátolják a fogszuvasodást és a hajhullást, de még a narancsbőrre is jótékony hatást gyakorol.

Iron man koktél:

1 db cékla, 1 db alma 1 db sárgarépa, 1 db narancs, pici gyömbér

A cékla a legjobb vértisztító, vaspótló  Különleges hatóanyagai miatt a céklát már a római civilizációban is használták, mint vértisztító szert. A cékla serkenti a vérkeringést és akár négyszeresére képes növelni a sejtek oxigénfelvevő képességét. Vértisztító hatása pedig egyrészt magas vastartalmának köszönhető, másrészt abban áll, hogy hatóanyagai képesek megkötni a mérgező fémeket. A cékla ezen kívül erősíti és serkenti a bélrendszert, amely így hatékonyabban távolítja el a salakanyagokat a szervezetből.

A kék és lila zöldségekben és gyümölcsökben levő fenol és antocián lassítja az öregedést, antioxidánsai megelőzik a betegségek, különösen a rák kialakulását. Szerepet játszanak a húgyvezeték normális működésében, segítenek megőrizni a minél jobb memóriát.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.