Otthon

Itt az influenza és a megfázás szezonja! Mit tehetsz ellene?

Mind az influenzát, mind a megfázást a légutak nyálkahártyáin szaporodó vírusok okozzák – tüneteiben azonban lényegesen különbözik e két ellenségünk.

A megfázást jó eséllyel kihevered néhány nap alatt, legfeljebb egy hét és már el is felejtetted, hogy beteg voltál. Ha lépésről lépésre azt veszed észre, hogy egyre jobban fáj a torkod, egyre többet tüsszögsz, és kezdesz fáradni, belázasodni, akkor megfázással van dolgod.

Ha egyik óráról a másikra lesz olyan érzésed, mintha valaki hirtelen egy mázsás súlyt tömött volna a hátizsákodba, ami ráadásul még izzik is, és egy fél nap múlva jártányi erőd sincs, akkor az influenza áldozata lettél. Nincs más hátra, ki kell heverned a fertőzést, ami ez esetben akár tíz napig is eltarthat, fájdalommal, magas lázzal, levertséggel jár. Szerencsétlen esetben további szövődmény és felülfertőzés is felléphet, ha éppen járvány van.

De hogyan kerüld el ezeket a kellemetlen helyzeteket?

Az immunrendszered folyamatos karbantartása elengedhetetlen – mindkét betegség ellen hasznos a C-vitamin folyamatos és megfelelő mennyiségű bevitele, nem csak akkor, amikor már baj van, hanem egész évben. Még jobb, ha természetes formában jutsz hozzá! Citrusfélék, paprika, savanyúkáposzta – mind elférnek a normál napi étrendben, és jókora dózisban tartalmaznak C-vitamint.

Miért támadják meg a szervezetedet a vírusok, hogyan jutnak be?

A téli hónapokban az otthoni és a munkahelyi környezet is kifejezetten kedvez ezeknek a vírusoknak. A fűtéssel ugyanis csökken a levegő páratartalma, ezért a légutak nyálkahártyája kiszárad, védtelenné válik a behatolókkal szemben. Mivel a vírus cseppfertőzéssel terjed, elég egy levegővétel, és máris kész a baj.

Hogyan előzheted meg a betegséget?

Az egészséges étkezésen és a folyamatos vitaminbevitelen túl a legfontosabb, hogy visszaállítsd a nyálkahártya védekező képességét, és megtisztítsd a belélegzett levegőt a fertőzésektől. Ezt egy légtisztítóval és egy párásító berendezéssel érheted el a legkönnyebben.

Tökéletes választás a légtisztításhoz a Zepter díjnyertes készüléke, a Therapy Air® iOn, amely ötlépcsős szűrőjén a legtöbb kórokozó fennakad, mindemellett negatív ionokkal dúsítja a levegőt.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.