Így főzz velünk!

Itt a grillszezon! Kezdjünk hozzá!

Nyár és főzés. Ezek nem mindig kellemes gondolatok így együtt, hiszen kinek van kedve a tűzhely mellett toporogni, ha egyszer éppen csúcsokat dönget a hőmérséklet. Ilyenkor nem kívánunk nehéz ételeket sem, de a forró sütő melegét, vagy a gőzölgő étel közelségét pláne nem. Ha kertben lakunk, akkor persze remek alternatíva lehet a grillezés, de tény, hogy nem mindig van türelme az embernek ahhoz, hogy tüzet csiholjon, és ott ácsorogjon a kerti grillsütő mellett, és forgassa a hús- vagy zöldségdarabokat, míg a többi családtag már éppen falatozgat, avagy még jókedvűen játszik a kertben. Mert a legtöbb ember természetesen nagyon boldog, ha végre balzsamos nyári levegőn lehet. Barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel együtt lenni, beszélgetni, kártyázni, társasjátékozni, finomakat falatozni és remek hűsítő italokat kortyolgatni pedig az egyik legjobb dolog.

Ilyenkor kevesebb a szabály. Nem kell, hogy annyira kifinomult legyen az asztal terítéke, minél rusztikusabb, annál jobb. Sokan esküsznek grillezésnél a műanyag tányérra, pohárra, amit egy mozdulattal dobunk utána a kukába. Érdemesebb azért mégiscsak szépen megteríteni, mégiscsak más érzés a finom falatokat rendes tányérból, rendes evőeszközzel elfogyasztani. Vidám színes szalvétákat, asztali dekorációkat készítsünk persze nem kell a család legféltettebb porcelánját elővenni, jó lesz a hétköznapi készlet is. A mosogatás pedig megteszi majd levezetésnek egy finom ebéd után.

Grillező vagy grillező edény? Mindkettő!

Nagyszerű mentő ötlet a nyári szezonban, ha van egy szuper grillezőnk, amellyel az egészséges táplálkozás szabályait is szem előtt tudjuk tartani, hiszen kevesebb zsiradékkal, könnyen elkészíthető, húsokat, halakat, zöldségeket ehetünk. A Quadra Grillező edény tökéletesen megfelel erre a célra, hiszen a roston sült húsok, grill zöldségek elkészítésének kiváló eszköze. Szokatlan és elegáns formája és gyönyörű kivitele révén minden asztalon jól mutat. A piramis mintás edényalj a piramis formákba koncentrálja a hőt, így a grillezéshez hasonló ízhatás és megjelenés érhető el a sült húsoknál, mint a hagyományos roston sütés esetében. Az ideális főzési hőmérséklet a thermo kontrollnak köszönhetően könnyen elérhető és tartható, valamint a fedő felemelése nélkül is ellenőrizhető. Az edény akkutermikus alja gyorsan és egyenletesen veszi fel és adja át a hőt, lehetővé téve a gyors és takarékos főzést. Az edények fülei nem melegszenek fel. A fedővel lezárt edény olyan zárt főzőteret alkot, melyben az ételek saját zsiradék és víztartalmuk révén sülnek illetve főnek meg.

Sokan amúgy azért nem szeretik a grillezést, mert csakis az egyforma, unalmas ételeket látják maguk előtt: natúr hússzeletek, vagy kolbászok, esetleg padlizsán és cukkinikarikák, hagyma, paprika, miegymás. Pedig érdemes a fantáziánkat elereszteni hiszen nagyon sok étel elkészíthető a grillsütők segítségével. Kényelmesebb napokon rengeteg, széles választékban kapható griller, kolbász, pácolt hús között választhatunk, de ennél sokkal egészségesebb és finomabb, ha magunk varázsolunk pácot a húshoz. Szabadon játszhatunk a fűszerekkel, egy alappác például só, bors, pirospaprika és egy kevés barnacukor keveréke, ehhez jöhetnek markánsabb fűszerek ízlés szerint, akár a keleties ízvilágból, mint például a koriander vagy a római kömény. Pácolásnál használjunk olívaolajat, de tejben, joghurtban, szójaszószban is megmártózhatnak a legkülönfélébb húsok. Aki gyorsan szeretne asztalhoz ülni, válassza a csirkemellet vagy a lazacot, aki komótosabban éli meg a grillezés élményét, próbálja ki az oldalast, vagy a sertéstarját. Meg persze pulykát, marhát, rákot, halat, vadat, s mi jó falat…  A köretnél még nem találtak ki jobbat a salátánál: azt aztán tényleg nem muszáj eldönteni előre, hogy mi kerüljön bele, a variációk száma szinte végtelen. Ehhez nyilván jó, ha alaposan bevásároltunk, utána sokkal könnyebb lesz alkotni. A zöldsaláta-paradicsom-uborka-paprika kombóval sosem lehet hibázni, de merészebbek még sok mindent kipróbálhatnak, gyümölcsökkel, magvakkal kedvükre variálhatják a grillhúsok köretét.

Aki pedig szívesebben készítene valamilyen töltött, vagy rakott finomságot, sütne meg egészben valamilyen szép darab húst, próbálja ki az ovális grillező edényt, amelynek ideális főzési hőmérséklete a thermo kontrollnak köszönhetően könnyen elérhető és tartható, valamint a fedő felemelése nélkül is ellenőrizhető. Az edény akkutermikus alja gyorsan és egyenletesen veszi fel és adja át a hőt, lehetővé téve a gyors és takarékos főzést. Az edények fülei nem melegszenek fel. A fedővel lezárt edény olyan zárt főzőteret alkot, melyben az ételek saját zsiradék és víztartalmuk révén sülnek illetve főnek meg. Villany, gáz, kerámia és indukciós főzőlapokon egyaránt használható.

Használjuk ki hát a grillezőnket, varázsoljunk vele fantasztikus ízeket a család asztalára!

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

  • Ha ovális grillező edényünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!
  • Ha Quadra grillező edényünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.