Egészség

Így válassz jól szemránckrémet

A szem körüli ráncok mindenkit foglalkoztatnak, minél később szeretnénk csak látni őket! Pedig teljesen normális jelenségről van szó, hiszen a bőr máshol is veszít feszességéből az idő múlásával, csak talán itt a legfeltűnőbb a változás.

De miért ez az öregedés első jele?

Mert a szem környékén rendkívül vékony és érzékeny a bőr, kevés a faggyúmirigy a bőr alatt, emiatt gyorsan kiszárad, ráadásul folyton „igénybe vesszük”, a mimikának köszönhetően. A szakértők megegyeznek abban, hogy 25 éves kortól már mindenkinek szüksége lenne szemránckrémre.

Habár genetikai kérdés is, hogy mikor kezdünk ráncosodni, rossz szokásokkal mi is felgyorsíthatjuk a folyamatot. Ügyelj arra, hogy amikor a napon vagy, védd az arcbőröd és a szemed környékét (a sok hunyorgás sem tesz jót a szem körüli bőrnek), és ha dohányzol, az többek között a bőrödön is meg fog látszódni előbb-utóbb.

És hiszed vagy sem, de még a cukorfogyasztás is befolyásolja, hogy mennyire ráncos a bőröd. A bőr feszességét és rugalmasságát a kollagén és az elasztin biztosítja, azonban a cukor szétroncsolja a molekuláikat, és emiatt csökken a nedvesség a sejtekből.

Mivel ennyire kényes, speciális területről van szó, nagyon alaposan meg kell választanunk, hogy milyen krémet kenünk rá. Egy sima arckrém nem jó megoldás, mert nem szívódik fel rendesen, hiszen a szem körül a bőrpórusok igen aprók.

De tényleg segítenek a szemránckrémek?

30 és 70 év közötti nők körében végeztek kísérleteket, amelyek azt mutatták ki, hogy igen, a szemránckrémek javítanak a ráncokon. Persze nem egyik napról a másikra, de rendszeres használattal igenis megfigyelhetők a változások.

Mire figyelj a választásnál?

A hidratálás és a sejtregenerálás a kulcsszó, ha a szem környéki bőrről van szó. A krém előzze meg a kiszáradást és állítsa helyre a bőr rugalmasságát. Az is fontos, hogy az összetevők minél mélyebbre hatolva, sejtszinten kezeljék a bőröregedés jeleit. Az pedig alapvető elvárás, hogy a választott készítmény parabénmentes legyen.

Pár aranyszabály, hogyan vidd fel a szemránckrémet:

  • Mindig tiszta kézzel állj neki krémezni a bőrt.
  • A szakértők azt tanácsolják, hogy a gyűrűsujjaddal vidd fel a krémet, méghozzá apró, ütögető mozdulatokkal, így nem fogod erősen bedörzsölni a bőrödbe a krémet.
  • Belülről kifelé tartó mozdulatokkal kend fel a krémet.
  • Reggel és este is alkalmazd a krémet, mert így lesz hatásos.
  • Ügyelj arra szarkalábak esetén, hogy minden barázdába jusson krém.

A Zepter a szem környéki ráncokra is kínál megoldást: a Swisso Logical hidratáló, sejtregeneráló szemránckrémet. Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.