Konyha

Hortobágyi palacsinta

PALACSINTA ALAPRECEPT

Hozzávalók 12 db palacsintához:

  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • cukor
  • 1 kávéskanál olaj

Elkészítés:

A tojást a MixSy mérőedényben habosra keverjük a pépesítővel, közben hozzáöntünk kevés olajat, sózzuk, cukrozzunk és a lisztet, szódavizet és tejet váltogatva állandó keverés közben beledolgozzuk addig, amíg sima, közepesen sűrű tésztát nem kapunk. Ha a tésztához 2 nem kávéskanálnyi, hanem evőkanálnyi olajat adunk, akkor a sütéshez nem szükséges olajat használni.

TÖLTELÉK A HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTÁHOZ

A megsütött palacsintákat az alábbi töltelékkel készítjük el a MixSy segítségével:

Hozzávalók:

  • 60 dkg húsból készült csirkepaprikás (akár előző napi is lehet)
  • 1 dl tejföl

Elkészítés:

A megfőtt csirkedarabokat kicsontozzuk. A pörköltlébe tesszük az 1 dl tejfölt és egyszer felforraljuk. A csirkehús darabokat üvegtálba rakjuk és a MixSy multikésével összedaráljuk. Meglocsoljuk a tejfölös pörköltlével, és ezzel a masszával töltjük meg a palacsintákat. A palacsinták két szélét felhajtjuk és összegöngyölítjük. Tűzálló tálba rakjuk és ráöntjük a pörköltlevet. Tálalás előtt sütőben átmelegítjük.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.