Konyha

Házi almalé

A leggyakoribb és a legegyszerűbb házi almalé almából és répából készül. Répából, illetve almából is használhat többet vagy kevesebbet ízlése szerint – minden arányban jó párost alkotnak. Ez a dzsúsz igen magas béta-karotin tartalommal rendelkezik, amely antioxidánsként segít megvédeni a szervezetünket a szabad gyökök káros hatásaitól.

Hozzávalók (2 adag):

  • 3 alma
  • 2 répa

A receptben található alapanyagok:

  • alma
  • répa

Elkészítés:

  1. Mossa meg és vágja fel az almákat.
  2. Mossa le, hámozza meg, és vágja a répákat megfelelő méretű darabokra, majd előbb a répát, majd az almát préselje ki.
  3. Keverje össze alaposan, töltse ki pohárba, majd szolgálja föl az italt.

Tippek:

Ha még több értékes tápanyagot és karakteresebb ízt szeretne, adjon hozzá némi gyömbért!

Átlagos tápérték
1 adag (334 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve
Energia: 167 kcal

Zsiradékból származó energia: 9 kcal

  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában*
Össz. zsírtartalom: 1 g 2%
Ebből telített zsír: 0 g 0%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 0 mg 0%
Nátrium: 45 mg 2%
Össz. szénhidrát: 44 g 15%
Ebből étkezési rost: 8 g 32%
Ebből cukrok: 31 g  
Fehérje: 1 g  
   
A-vitamin 207%
C-vitamin 27%
Kalcium 4%
Vas 3%
E-vitamin (alfa-tokoferol) 4%
K-vitamin 18%
Tiamin 6%
Riboflavin 6%
Niacin 4%
B6-vitamin 10%
Folsav 5%
Pantoténsav 3%
Magnézium 5%
Foszfor 5%
Kálium 14%
Cink 2%
Réz 5%
Mangán 9%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.