Konyha

Harang alatt készített húsvéti bárány

Idén húsvétkor lepjük meg szeretteinket egy ízletes bárányból készült fogással! Mint mindig, a Zepter ezúttal is szem előtt tartja az egészségünket, ezért egy egészséges módon elkészített receptet ajánlunk. Ígérjük, hogy a bárány valódi ízét minden érzékünkkel élvezni fogjuk. Jó étvágyat!

HOZZÁVALÓK (4 fő részére):

  • Kicsontozott bárányborda – 1 kg
  • Tojás – 2 db
  • Aszalt sárgabarack – 200 g
  • Fenyőmag – 50 g
  • Gluténmentes teljes kiőrlésű kenyér – 200 g
  • Szárított fűszerek – bors, kakukkfű
  • Répa – 4 db
  • Fokhagyma – 5 gerezd
  • Újhagyma – 200 g
  • Friss rozmaring – 50 g
  • Cukkini – 300 g
  • Spárga – 300 g
  • Pézsmatök – 300 g
  • Olívaolaj – 4 ek

ELKÉSZÍTÉS:

A Zepter technológia segítségével sütőtálunkban tökéletes húsvéti bárányt készíthetünk só és olaj hozzáadása nélkül, alacsony hőfokon.

  • A töltelék elkészítéséhez az aszalt sárgabarackot, a fenyőmagot, a tojást, és a gluténmentes teljes kiőrlésű kenyeret aprítsuk össze a Zepter botmixerével, a MixSy-vel.
  • Töltsük meg a bárányt a töltelékkel, fűszerezzük a bárányhúst, tekerjük fel és kötözzük össze. Tegyük a bárányt egy hideg (nem előmelegített) sütőtálba olaj, só, és víz nélkül. Tegyük az edénybe a zöldségeket, tehát a répát, a fokhagymát, az újhagymát és a rozmaringot is.
  • Fedjük le az edényt és pároljuk az indukciós főzőlapon alacsony hőfokon (120C°) 90 percig. Az alacsonyabb hőfoknak köszönhetően érhetjük el a„harang” alatt párolt ételek ízvilágát.
  • Közben készítsük el a zöldségköretet. Aprítsuk fel az újhagymát, a cukkinit, a spárgát, és a tököt és tegyük őket egy Quadra edénybe alacsony hőfokon, víz és olaj nélkül. A készre párolt zöldségekre öntsünk hidegen sajtolt olívaolajat.
  • Az utolsó 15 percre tegyük a sütőtálat a sütőbe, hogy az étel teteje ropogósra süljön.
  • Tálaljuk az ételt gyönyörű Black and White porcelánkészletünkben és ízlés szerint öntsön rá némi olívaolajat.

A videónk igaz angol nyelvű, de mindenképpen érdemes megnézni:

Jó étvágyat!

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.